Dolj: Ţigări ascunse printre bunuri alimentare într-o autoutilitară, descoperite la P.T.F. Calafat

Politistii de frontiera constanteni au aniversat astazi 141 ani de la infiintarea institutiei. Trupele speciale au facut o demonstratie de lupta si au fost prezentate noile vehicule de teren.


Poliţiştii de frontieră din cadrul P.T.F. Calafat au descoperit, ieri, într-o autoutilitară, ascunse printre bunuri alimentare, peste 4.500 de pachete cu țigări de proveniență din Bulgaria, pe care un cetățean bulgar a încercat să le introducă ilegal în țară.

Potrivit unui comunicat al Poliţiei de Frontieră, în data 07.06.2017, ora 19.30, la Punctul de Trecere a Frontierei Calafat, judeţul Dolj, s-a prezentat pe sensul de intrare în țară, cetățeanul bulgar Nikolaev T., în vârstă de 30 de ani, la volanul unei autoutilitare înmatriculată în Bulgaria. Acesta transporta bunuri alimentare din Bulgaria cu destinația Germania.

În baza unei analize de risc, polițiștii de frontieră au solicitat sprijinul lucrătorilor din cadrul Biroului Vamal Calafat în vederea efectuării unui control amănunțit asupra mijlocului de transport.

Astfel, au fost descoperite ascunse printre bunurile alimentare transportate, 4.570 de pachete cu țigări, de proveniență R. Bulgaria, pentru care  șoferul nu deținea documente legale.


Conducătorul autovehiculului a declarat că a cumpărat țigările dintr-un magazin din Bulgaria, cu scopul de a le transporta și comercializa în Germania.

Persoana în cauză a fost sancționată contravențional în baza Legii 12/1990 cu amendă în valoare de 20.000 lei, iar țigările, în valoare de 68.000 lei, au fost ridicate în vederea confiscării.


Autori

Comenteaza acum

Alte stiri

Sumarul ediției de luni, 23 octombrie 2017

Top