10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljCraiova: Conferinţa Internaţională „1918: Polonia şi România – destine paralele”, deschisă oficial la Muzeul de Artă

Craiova: Conferinţa Internaţională „1918: Polonia şi România – destine paralele”, deschisă oficial la Muzeul de Artă


Conferinţa Internaţională „1918: Polonia şi România – destine paralele”,  găzduită de  Muzeul de Artă din Craiova, a început joi. La deschiderea oficială a fost prezent şi prefectul judeţului Dolj, Dan Narcis Purcărescu, care a ţinut şi un discurs.
„În calitate de Prefect al judeţului Dolj îmi face o deosebită plăcere să adresez un mesaj de bun venit în Cetatea Băniei înalţilor noştri oaspeţi din Polonia.
Bunele relaţii de prietenie româno-poloneze au fost cimentate  încă din timpul celui de-al Doilea Război Mondial, atunci când Craiova a fost o gazdă primitoare, iar şefii armatei poloneze au fost găzduiţi la Muzeul De Artă. Aşadar, legătura Craiovei cu Polonia nu poate fi contestată sub nici o formă, iar conferinţa intitulată “1918: Polonia şi România – destine paralele” nu reprezintă decât o reconfirmare a acestui lucru.
De asemenea, Universitatea din Craiova, prin Facultatea de Litere, cu sprijinul Ambasadei Poloniei la Bucureşti, a reuşi să creeze în urmă cu trei ani încă o punte de legătură între capitala Olteniei şi statul polonez – Centrul de Limbă şi Cultură Poloneză, un loc în care studenţii şi oamenii de afaceri care doresc să-şi dezvolte competenţele de limbă poloneză beneficiază de cursuri gratuite, pentru ca noi, regiunea Olteniei, să cooperăm mai bine cu Polonia.
Îmi exprim speranţa că relaţiile româno-poloneze vor dăinui peste timp la fel de intens, iar Craiova va deveni un centru de interes al oamenilor din mediul economic, dar şi cultural al Poloniei” a declarat prefectul judeţului Dolj, Dan Narcis Purcărescu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS