10.6 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljPeste 7.300 de cereri pentru acordarea de bilete de tratament, la CJP Dolj

Peste 7.300 de cereri pentru acordarea de bilete de tratament, la CJP Dolj

Casa Judeţeană de Pensii Dolj a înregistrat, până la momentul actual, 7.374 cereri prin care se solicită acordarea de bilete de tratament, perioada cea mai cerută fiind cuprinsă în intervalul 1 iunie – 31 august 2017. În cadrul celor şase serii alocate până la această dată au fost acordate 747 bilete de tratament, din care 629 bilete acordate cu suportarea unei contribuţii şi 118 bilete acordate cu titlu gratuit.

Casa de Pensii Dolj (CJP) a prezentat, în cadrul şedinţei de astăzi a Colegiului Prefectural Dolj, un raport despre criteriile de acordare a biletelor de tratament balnear pensionarilor şi/sau asiguraţilor. „Pe parcursul anului 2016 au fost înregistrate 12.079 cereri prin care se solicită acordarea de bilete de tratament, perioada cea mai solicitată fiind cuprinsă în intervalul 01.06.2016 – 31.08.2016. La nivelul Casei Judeţene de Pensii Dolj, în cadrul celor 19 serii alocate, au fost acordate 7.765 bilete de tratament, din care 6.823 bilete acordate cu suportarea unei contribuţii şi 942 bilete acordate cu titlu gratuit”, a spus Daniela Licu, director executiv Casa de Pensii Dolj. Criteriile de acordare a biletelor de tratament balnear pentru pensionari, cu suportarea unei contribuţii individuale sunt următoarele: beneficierea de bilet de tratament balnear în ultimii 2 ani, categoria de pensie a beneficiarilor, cuantumul total al drepturilor de pensie. Pe de altă parte, criteriile specifice de acordare a biletelor de tratament balnear pentru asiguraţi sunt: beneficierea de tratament balnear în ultimii doi ani, nivelul câştigului brut de natură salarială realizat respectiv al venitului lunar asigurat, care au constituit baza de calcul a contribuţiei de asigurări sociale. Biletele gratuite au fost acordate pensionarilor dacă au obţinut bilet de tratament balnear în ultimii doi ani, dacă s-au încadrat în cuantumul total brut al drepturilor de pensie şi în drepturile băneşti prevăzute de legi speciale. Casa de Pensii eliberează biletul de tratament în baza actului de identitate, personal titularului. În situaţia în care titularul nu se poate prezenta pentru ridicarea biletului, CJP DOLJ acordă biletul însoţitorului pensionarului de invaliditate gradul I sau asistentului personal al persoanei cu handicap.

Casa Naţională de Pensii Publice a stabilit 18 serii de alocare a biletelor de tratament. Prima serie a început pe 10 martie 2017, iar ultima serie are ca dată de prezentare în staţiune ziua de 1 decembrie 2017.

 

Florentina Puicoiu – studentă la Facultatea de Litere, specializarea Jurnalism, Anul I

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS