16.4 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljElevii craioveni au obţinut 110 premii la olimpiade, în anul şcolar trecut

Elevii craioveni au obţinut 110 premii la olimpiade, în anul şcolar trecut

Colegiul Prefectural al judeţului Dolj a organizat, astăzi, la ora 11.00, o şedinţă la care au participat aproximativ 40 de instituţii publice. În cadrul acesteia, Inspectoratul Şcolar Judeţean (ISJ) a prezentat un raport despre starea învăţământului în anul şcolar 2015-2016. Principalele subiecte abordate au fost rezultatele la evaluările naţionale şi la Bacalaureat, dar şi la olimpiadele şcolare.
În privinţa rezultatelor Evaluării Naţionale, acestea „evidențiază o scădere, atât în ceea ce privește ponderea de promovare în rândul participanților, cât și în ce privește mediile obținute, înregistrându-se o promovabilitate de 69,30%”, a susţinut Monica-Leontina Sună, inspector şcolar general al ISJ Dolj. Pe altă parte, raportul arată că rezultatele Bacalaureatului au crescut, procentul de promovabilitate fiind 69,54.
Elevii doljeni au câştigat numeroase premii la olimpiadele şcolare. „Au obținut un număr de 110 premii, dintre care: 13 premii I, 13 premii II, 13 premii III și 71 mențiuni, mențiuni speciale, mențiuni de onoare și premii speciale. Cele mai multe premii au fost obținute de: Colegiul Național „Frații Buzești” Craiova (38), Colegiul Național „Carol I” Craiova (11) și de Colegiul Național „Elena Cuza” Craiova (9). În anul școlar 2015-2016 elevii județului Dolj au obținut cinci medalii la olimpiadele și concursurile școlare internaționale”, a adăugat inspectorul şcolar. Datele statistice în privinţa simulărilor examenelor naționale de anul acesta arată că 52,26 % dintre elevi au obţinut note de trecere la evaluarea de la sfârşitul clasei a VIII-a, în timp ce, la simulările pentru examenul de Bacalaureat, procentul a fost de 40,56.

Teodora Argint – studentă Facultatea de Litere, specializarea Jurnalism, Anul I

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS