Doi medici din Craiova şi doi din Braşov, puşi sub acuzare pentru dare şi luare de mităDoi profesori universitari din Craiova, Daniela Dumitrescu şi Mihai Popescu, şi un cunoscut medic chirurg plastician de la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Braşov, dar şi soţia acestuia, au fost puşi sub acuzare pentru dare şi luare de mită. Cu toţii sunt cercetaţi sub control judiciar în dosarul privind fraudarea unui concurs de angajare pentru un post de medic radiolog. De asemenea, Sorin Velicu mai este anchetat privind mai multe operaţii estetice decontate ilegal prin sistemul de asigurări de sănătate.  Fiecare dintre cei patru trebuie să plătească o cauţiune de aproximativ 15.000 de euro, potrivit deciziei procurorului. Termenul de plată a fost stabilit de procurorul de caz până astăzi. În caz contrar, instanţa va emite propunere de arestare pentru fiecare dintre ei.

Conform procurorilor, cei doi medici din Craiova, Daniela Dumitrescu şi Mihai Popescu, sunt cercetaţi pentru luare de mită. Aceştia ar fi primit diverse foloase şi bunuri, precum mese şa restaurant, genţi şi pantofi, contravalorea cazării la Braşov, pentru a se folosi de poziţia lor în comisia de examinare pentru postul de radiolog a Spitalul de Copii Braşov, care i-a revenit Dianei Velicu, soţia medicului chirurg Sorin Velicu. “Doi profesori universitari din Craiova au fost prezenţi în comisia de examinare la concursul pe care l-a susţinut inculpata Velicu Diana Liliana la Spitalul Judeţean Braşov. Pentru activitatea pe care au desfăşurat-o ei acolo şi având în vedere condiţiile în care s-a desfăşurat examenul ei au primit bunuri şi alte foloase. Vorbim de mese la restaurant, de alimente, contravaloarea cazării în oraş şi de nişte genţi şi pantofi,a declarat procurorul Adrian Aldea, de la Parchezul de pe lângă Tribunalul Braşov.

În acest caz, anchetatorii au făcut, la începutul săptămânii, percheziţii la două spitale din Braşov şi la locuinţele suspecţilor. Medicul Sorin Velicu, un cunoscut chirurg plastician din Braşov care lucrează la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Braşov, este acuzat că a luat mită câte 1.000 de lei de la pacienţii care doreau să facă operaţii estetice în spitalul de stat. Astfel, potrivit anchetatorilor, pacienţii plăteau o parte din costul intervenţiei, însă dădeau şi mită medicului, până în prezent procurorii reuşind să probeze faptele de luare de mită în cazul a 13 pacienţi. În acelaşi dosar sunt cercetate infracţiuni privind organizarea unui concurs de angajare pe un post de medic radiolog la Spitalul de Pediatrie din Braşov, la care aspiră soţia medicului chirurg, Diana Velicu. Potrivit procurorilor, concursul a avut loc în 12 mai şi a fost câştigat de către Diana Velicu, soţia medicului, după ce ar fi dat mită profesorilor universitari din Craiova Daniela Dumitrescu şi Mihai Popescu, de la Facultatea de Medicină din Craiova, medici radiologi şi membri ai comisiei de examinare.


La percheziţiile efectuate luni la domiciliile suspecţilor s-au găsit sume mari de bani, respectiv 17.000 lei şi 14.930 de euro.Comenteaza acum

Alte stiri

Sumarul ediției de sâmbătă, 23 iunie 2018

Top