8 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljUn avion militar deranjează craiovenii

Un avion militar deranjează craiovenii

Unii craioveni sunt deranjați de zgomotul pe care îl face un avion militar, în fiecare seară, precum și de faptul că acesta se apropie foarte mult de blocuri și de case. Avionul efectuează manevre la diferite ore, însă cele efectuate seara, în jurul orelor 21:00-22:00, produc cel mai mare zgomot. ”De mai mult de două săptămâni aproape zilnic un avion zboară foarte aproape şi face manevre deasupra zonei rezidenţiale Bariera Vâcii, Craiova. Ştiu că în apropiere este aeroportul, dar doresc să se facă verificări dacă avionul respectiv are aprobare să zboare aşa de aproape de case şi dacă valorile de zgomot sunt în parametri legali!”, a sesizat un craiovean, pe adresa de mail a GdS, precizând că va face demersuri și la instituțiile care se ocupă cu verificarea situațiilor de poluare fonică. Avionul a putut fi auzit și observat și deasupra altor cartiere ale Craiovei, respectiv Brazda lui Novac, George Enescu, Nicolae Titulescu, Lăpuș etc.
GdS a verificat situația, iar avionul aparține Armatei și efectuează zboruri de antrenament deasupra Craiovei. Avionul militar decolează și aterizează de pe Aeroportul din Craiova, însă toate autorizațiile se dau de organisme strategice, din cadrul MApN. Autorizațiile de zbor sunt acordate de către Statul Major al Aviației și Apărării Antiaeriene.
GdS a solicitat un punct de vedere de la Garda de Mediu, care să explice dacă se produce o poluare fonică în Craiova, ca urmare a manevrelor de zbor ale respectivului avion. „Situația excede competențelor noastre. Sunt anumite activități care sunt exceptate de la legea care prevede controlul fonic. Este vorba despre Armată, MAI și Justiție. Aceste instituții au organe interne de control. Craiovenii care sunt deranjați de zgomotul unui avion al Armatei nu pot decât să se adreseze Armatei cu sesizări, respectiv MApN sau poate se vor autosesiza dânșii, ca urmare a demersurilor dumneavoastră, ca instituție media”, a spus comisarul-șef al Gărzii de Mediu Dolj, Gheorghe Călinoiu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS