Craiova: Acțiune de amploare a polițiștilor în piețele agroalimentare soldată cu amenzi de 180.000 de lei

Polițiști din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, în colaborare cu polițiști din cadrul Servicului Ordine Publică au organizat vineri  o acțiune de amploare în piețele agroalimentare din municipiul Craiova. Acțiune  a avut drept scop combaterea comerțului ilicit, a evaziunii fiscale și a altor infracțiuni de natură economică.

Cele  21 de echipe mixte, alcătuite din polițisti de la Serviciul de Investigare a Criminalității Economice  și Serviciul de Ordine  Publică, au acționat  simultan în Piața Centrală a municipiului,  precum și în Piața Agroalimentară din cartierul Craiovița Nouă .

În cadrul activitătilor desfășurate au fost efectuate controale la 48 societăți comerciale și 29 persoane fizice pentru verificarea modului în care administratorii respectă legalitatea actelor de comerț.

În urma controalelor desfășurate astăzi au fost constatate 62 fapte de natură contravențională, pentru sancționarea cărora au fost aplicate amenzi în valoare de 180.000 lei, totodată fiind dispusă confiscarea a 770 kg de legume si fructe.


De asemenea, efectivele de poliție rutieră au fost prezente în zonele piețelor pentru a asigura fluidizarea traficului rutier, dar și pentru a verifica transportatorii de mărfuri, fiind astfel instituite mai multe filtre rutiere din care au făcut parte și polițiști de ordine publică.

Spre exemplu, un echipaj format din lucrători din cadrul Biroului Rutier și lucrători din cadrul Serviciului Ordine Publică au identificat trei persoane care dețineau țigări fără timbru fiscal românesc. În cauză s-au întocmit, de către ofițerii din cadrul Serviciului de investigare a Criminalității Economice, dosare penale sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă fiind indisponibilizate 1300 țigarete diferite mărci în valoare de 650 lei.

În urma unui control efectuat la punctul de lucru al unei societăți comerciale din Craiova, mai exact Piața Centrală, s-a constatat că reprezentanții societății dețineau în vederea comercializării 85 kg. roșii, pentru care nu au putut prezenta documente de provenienţă. Agentul economic a fost sancţionat contravenţional cu suma de 20.000 lei conform Legii 12/1990 rep., dispunându-se totodată confiscarea cantității de roșii, în valoare de 580 lei, pentru care nu s-au prezentat documente de proveniență.

Peste 100 de polițiști doljeni din cadrul structurilor de investigare a criminalității economice, ordine publică și rutieră continuă și în acest sfârșit de săpămână acțiunile de amploare în municipiul Craiova
Autori

Comenteaza acum

Alte stiri

23 mai 2017

Gorj: Moartea a doi bărbaţi, anchetată de poliţie

Decesul a doi gorjeni face în prezent obiectul unor anchete desfăşurată de Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Gorj. Este vorba, de un bărbat, de 66 de ani, din Negomir, care ieri a decedat în ambulanţa care îl transporta la spital.

Sumarul ediției de marţi, 23 mai 2017

Top