Craiova: Lucian Săuleanu, candidat la funcția de primar, a prezentat câteva soluții pentru rezolvarea problemelor din municipiu

Lucian Bernd Săuleanu (în dreapta)
Autori


Lucian Bernd Săuleanu, candidat independent la primăria Craiovei, a susținut, astăzi, 11.05.2017, o conferință de presă, în cadrul căreia a prezentat câteva dintre soluțiile pe care le propune pentru rezolvarea problemelor aduse la cunoștință de către craioveni.

Infrastructura și poluarea, situația în care se află Termo și, de asemenea, Groapa de gunoi au fost cele trei puncte din programul de candidatură discutate în conferință.

„Vrem să oferim soluții, pentru că împreună ne-am gândit nu la o critică, ci la a oferi soluții pentru a îmbunătăți viața noastră din Craiova. Prima problemă pe care aș vrea s-o ridic este cea legată de infrastructură și poluare. E una dintre direcțiile asupra căreia m-am aplecat în mod deosebit, pentru că trebuie să rezolvăm această problemă a poluării și, bineînțeles, cea legată de infrastructură și mă refer la transportul electric. Noi trebuie să facem niște pași esențiali. Să îmbunătățim aceste condiții, în primul rând să refacem traseele, să refacem parcul auto în mod real, prin accesarea de fonduri europene, repet, pe transport electric, inclusiv prin construirea acelei linii de troleibuz, axa N-S, care s-a tot vehiculat de ani și ani de zile, dar nimeni nu vrea s-o pună în aplicare. Mai mult, îmi doresc să realizez aceste lucruri și prin implicarea directă, în proiecte, a societăților din Craiova specializate. Îmi propun acest lucru pentru că trebuie să găsim o modalitate de a scădea poluarea, de a crește confortul. Trebuie să îi facem pe craioveni să folosească acest transport în comun și să vadă beneficiile. Ori chestiunea aceasta n-o putem face decât pe două căi. În primul rând prin îmbunătățirea condițiilor, dacă nu avem tramvaie sau troleibuze de calitate foarte bună, evident că nimeni nu-și va dori acest lucru. Pe de altă parte, eu îmi propun în mod clar să identificăm soluțiile pentru un transport gratuit. O astfel de soluție s-a încercat și s-a reușit în multe orașe din lume. Un transport gratuit, cu refacerea traseelor care sunt foarte vechi, este o soluție fezabilă în doi-trei ani de zile”, a susținut Lucian Săuleanu.

În ceea ce privește situația Termo, Lucian Săuleanu a declarat că o soluție este cea a fuziunii.

„Avem o problemă reală cu Termo, este în pragul falimentului. Toată lumea știe că există un astfel de dosar și riscul iminent existent. Nu vreau să fie o știre alarmantă, ci să identific o soluție, iar soluția, la un moment dat vehiculată, dar se pare că nu se dorește, este cea a unei fuziuni. A unei fuziuni cu Complexul Energetic Oltenia. Este adevărat că, la un moment dat, s-a opus Fondul Proprietatea care este în această structură a CEO, însă noi trebuie să identificăm această soluție, iar pe termen scurt aceasta este una viabilă – o astfel de fuziune”, a spus candidatul.

În prim-plan este și sănătatea craiovenilor, pusă în pericol din cauza gropii de gunoi.

„Este important să găsim o soluție pentru toate părțile implicate pentru că este vorba de sănătatea craiovenilor, atâta vreme cât această groapă, așa cum s-a construit, nu intrăm în detalii, dar este în intravilanul orașului, pentru că, repet, este vorba de sănătatea noastră și știu bine de ce spun acest lucru și sunt sigur că și craiovenii care locuiesc în preajmă cunosc riscurile. Este clar că trebuie mutată această groapă, este clar că acest consiliu județean trebuie să-și asume mutarea. De-a lungul timpului acest consiliu județean dar și alte persoane au invocat faptul că directivele europene ne obligă la o singură groapă. Este fals. Interpretarea este foarte clară: să nu funcționeze în același timp decât una. Nu mă împiedică în niciun fel să construiesc o a doua centrală și în momentul în care o am finalizată să îi dau drumul. Noi trebuie să îndepărtăm de Craiova această groapă, pentru că se va aduce gunoiul din tot județul.


Nu este viabil acest proiect, așa cum s-a făcut el, pe masterplan și la momentul respectiv au fost destul de multe critici. Noi trebuie să încercăm să construim o centrală care să ardă aceste deșeuri. De exmplu, Viena are o astfel de centrală. O centrală care să ardă aceste deșeuri, care în prealabil să fie selectate și să existe astfel de limite urmare a colectării selective și trierii și să conducă la ardere și la obținerea de energie. Este cea mai simplă și cea mai bună soluție pentru noi. Dacă noi nu combinăm aceste trei elemente nu vom reuși să oferim craiovenilor un confort sporit. Vorbim tot de poluare, vorbim de sănătatea noastră. Eu cred într-un oraș în care se poate locui, trăi frumos”, a declarat Lucian Săuleanu.

Alături de Lucian Săuleanu, candidat independent la primăria Craiovei, a fost și antreprenorul Dan Adrian Cherciu care și-a manifestat sprijinul.

„Am fost foarte bucuros când am aflat de intenția pentru candidatură și atunci nu doar că el m-a invitat să mă alătur proiectului, ci și eu am făcut pași în această direcție pentru că este singurul candidat în care eu cred, ar fi cel mai bun primar al Craiovei. Și vă mai spun ceva: Lucian va fi primarul Craiovei. Eu îi voi fi alături lui Lucian și în ceea ce privește candidatura și în ceea ce privește construirea acestei platforme civice și profit de ocazie să-i invit pe toți cei care au fost alături de mine să-l susțină pe Lucian”, a declarat Dan Cherciu.

Multe din ideile programului de candidatură ale avocatului Lucian Săuleanu au fost preluate în mod direct sau indirect în urma unei gândiri comune, și din proiectul lui Dan Cherciu, care, susține candidatul, este un prieten apropiat pe care de-a lungul timpului l-a respectat pentru ideile clare.

„Încercăm în acest fel coagularea tuturor celor care sunt liberali, tuturor celor care sunt de dreapta în Craiova și care își doresc cu bună credință să contribuie la acest efort comun pentru Craiova, pentru comunitate, de a schimba în bine, așa cum ne-am propus, acest oraș”, a susținut Lucian SăuleanuComenteaza acum

Alte stiri

Sumarul ediției de luni, 18 iunie 2018

Top