10.6 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljTânărul din Craiova acuzat de propagandă jihadistă, condamnat la trei ani şi patru luni de închisoare cu executare

Tânărul din Craiova acuzat de propagandă jihadistă, condamnat la trei ani şi patru luni de închisoare cu executare

La trei ani şi patru luni de închisoare cu executare a fost condamnat, astăzi, Luigi Boicea, tânărul din Craiova acuzat de propagandă jihadistă. Curtea de Apel a luat această decizie, care nu este definitivă şi poate fi atacată cu apel la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Ancheta în cazul elevului craiovean Constantin Luigi Boicea a început în luna decembrie 2015, pe când acesta avea 17 ani. Atunci a fost acuzat de promovarea mesajului fundamentalist islamic, iar după ce a fost audiat, Boicea a fost eliberat și pus sub control judiciar. Pe 8 decembrie, anul trecut, anchetatorii bucureșteni l-au ridicat din nou pe elevul craiovean, de data acesta acuzațiile fiind mult mai grave. „Pe întreaga perioadă a controlului judiciar, inculpatul a încălcat în mod sistematic obligația instituită în sarcina sa, inclusiv după 24.09.2016, când a devenit major, continuând să acceseze site-uri de propagandă și instruire a viitorilor combatanți aparținând organizației teroriste Stat Islamic și încercând să intre în contact cu lideri ori reprezentanți ai respectivei organizații teroriste în satisfacerea dorinței manifeste de a obține sprijin logistic și financiar pentru săvârșirea unui act de terorism“, au precizat anchetatorii.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS