Trei doljeni, sub control judiciar pentru broconaj şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor

Picture1


Poliţiştii din cadrul Biroului Arme Explozivi Substanţe Periculoase, sprijiniţi de cei de la Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice, Serviciul de Investigaţii Criminale, Poliţia oraşului Bălceşti şi luptători din cadrul Serviciului de Acţiuni Speciale au efectuat , luni, trei percheziţii domiciliare pe raza judeţului Dolj.

Acţiunea s-a desfăşurat în cadrul unui dosar penal, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Bălceşti, în care sunt cercetaţi trei bărbaţi pentru săvârşirea infracţiunilor de braconaj cinegetic şi nerespectare a regimului armelor şi muniţiilor. Cu ocazia percheziţiilor domiciliare efectuate au fost identificate următoarele obiecte: un dispozitiv de sertizat cartuşe de vânătoare, un dispozitiv de confecţionat alice si proiectile metalice, o matriţa folosită pentru turnarea materialelor metalice, patru trofee de mistreţ si un proiector. Faţă de cei trei bărbaţi a fost dispusă măsura controlului judiciar pe o perioada de 60 zile.


În fapt, pe 30 aprilie, poliţişti din cadrul Biroului Arme Explozivi şi Substanţe Periculoase, însoţiţi de reprezentanţi ai Asociaţiei Judeţene de Vânătoare şi Pescuit Vâlcea, au organizat o acţiune în fondurile de vânătoare nr. 35 şi 43, pe raza localităţii Ghioroiu, pentru verificarea legalităţii activităţilor de vânătoare cinegetică, prilej cu care au depistat doi bărbaţi, având asupra lor arme de vânătoare. Poliţiştii şi-au declinat calitatea şi le-au solicitat celor doi bărbaţi să se oprească în vederea controlului. Aceştia nu s-au conformat solicitărilor şi au fugit în direcţii opuse. Pentru prinderea acestora a fost folosit armamentul din dotare, unul dintre ofiţerii de poliţie trăgând două focuri de armă, în plan vertical. La faţa locului, asupra celor doi bărbaţi, respectiv D.T.D., de 32 de ani şi D.I.C., de 28 de ani, ambii din comuna Tălpaş, judeţul Dolj, au fost găsite două arme de vânătoare letale, confecţionate artizanal, fără nicio inscripţie, cu cartuşe pe ţevi, fiind pregătite de folosire. Totodată, asupra acestora au fost găsite mai multe cartuşe de vânătoare calibrul 16. De asemenea, poliţiştii au mai depistat pe fondul de vânătoare un al treilea bărbat, respectiv I.M.T., de 26 de ani, din municipiul Craiova, asupra căruia au fost găsite un topor, o frânghie din material textil şi patru saci din plastic. În urma percheziţiilor efectuate, poliţiştii au identificat şi ridicat, în vederea continuării cercetărilor, bunuri ce fac obiectul dosarului penal, respectiv un dispozitiv de sertizat cartuşe de vânătoare, un dispozitiv de confecţionat alice si proiectile metalice, o matriţa folosită pentru turnarea materialelor metalice, 4 trofee de mistreţ si un proiector.Comenteaza acum

Alte stiri

Sumarul ediției de marţi, 17 octombrie 2017

Top