6.2 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljDolj: Amenzi rutiere de peste 90.000 de lei, în doar două zile

Dolj: Amenzi rutiere de peste 90.000 de lei, în doar două zile

În această minivacanță, polițiștii rutieri din județul Dolj au continuat acțiunile pentru prevenirea evenimentelor rutiere, dar și pentru asigurarea siguranței rutiere și fluidizarea traficului pe rutele importante și cele mai circulate din județ.

Efective de poliţie rutieră din cadrul Biroului Drumuri Naţionale, Biroul Rutier Craiova şi formaţiunile rutiere din cadrul poliţiilor municipale şi orăşeneşti din Dolj au acționat pentru prevenirea accidentelor produse pe fondul nerespectării regimului legal de viteză și conducerii sub influența băuturilor alcoolice. Polițiștii rutieri au avut în vedere și verificarea legalității activității de transport rutier de mărfuri și persoane. Ca urmare a abaterilor constatate, polițiștii au întocmit opt dosare de cercetare penală, dintre care două pentru conducere sub influența băuturilor alcoolice, patru pentru conducere cu permis suspendat și alte patru pentru conducerea unui autoturism neînmatriculat.

De asemenea, au fost aplicate 308 sancțiuni de peste 91.000 lei, dintre care 41 au fost aplicate unor transportatori de marfă, 28 amenzi unor persoane care efectuau transport persoane, dar și 71 amenzi pentru viteză și șapte pentru alcool. Oamenii legii au reținut în vederea suspendării 17 permise de conducere, iar 9 certificate de înmatriculare au fost retrase.

Unul dintre șoferii prinși în ilegalitate a fost Dorin U., de 37 de ani, din comuna Bratovoieşti, Dolj, care a fost depistat, pe strada Prelungirea Bechetului, în timp ce conducea un autobuz cu care transporta persoane contra cost, sub influenţa alcoolului. Acesta avea o concentrație de 0,28 mg/l alcool pur în aerul expirat. Șoferul a fost sancţionat cu amendă în cuantum de 2900 lei şi i-a fost suspendat dreptul de a conduce vehicule pe drumurile publice pentru 90 zile.

 

 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS