5.6 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljO nouă firmă IT s-a deschis în Craiova: Softelligence Engineering

O nouă firmă IT s-a deschis în Craiova: Softelligence Engineering

Noua companie produce software pentru bănci străine, firme de asigurări și fonduri de pensii și altele. Firma IT, care s-a lansat aseară la Craiova, face parte din grupul Softelligence, fondat de doi frați români. Divizia din Craiova a grupului IT își propune ca până la finele anului viitor să angajeze 100 de specialiști software din municipiu.

Compania Softelligence s-a lansat, aseară, pe piața din Craiova, în prezența unui număr mare de programatori craioveni, parteneri locali și reprezentanți ai mediului academic, în cadrul unui eveniment de amploare care a avut loc la Sala Constantin Brâncuși, de la Ramada Plaza Craiova. Divizia din Craiova a grupului este condusă de doi tineri cu experiență în managerierea unor firme de software, respectiv Sorin Găvănescu și Șerban Ionescu, și se va ocupa de crearea de aplicații în domeniul serviciilor financiare, preponderent pentru clienți din Occident. ”A avut loc deschiderea Softelligence Engineering Craiova, parte a grupului Softelligence. Acum a fost un prilej pentru a ne prezenta comunității software din Craiova. Softelligence Engineering înseamnă servicii software cu valoare adăugată, pentru clienți globali. Avem proiecte în derulare pentru clienți mari din Marea Britanie, Statele Unite, Olanda. Dacă încercăm o segmentare a pieței pe care o servim, avem o expertiză de nișe pentru clienți din domeniul financiar: bănci, firme de asigurări, fonduri de pensii, firme de fintech. Dar nu ne limităm la sectorul financiar. Avem clienți mari din domeniul logistic, servicii, retail”, a explicat Sorin Găvănescu, managing partner la Softelligence Engineering.

Doi români au creat grupul Softelligence

Grupul IT activează în București, acum și în Craiova și mai există o divizie în Marea Britanie, în ciuda discuțiilor despre Brexit. Compania a fost înființată de doi frați români, Teodor și Adrian Blidăruș, care au povestit, la Craiova cum au început afacerea cu un buget de 2.000 de euro. Teodor (Doru) Blidăruș le-a explicat tinerilor programatori prezenți la evenimentul de lansare a firmei că au ales Craiova pentru a se dezvolta ”datorită potențialului mare al acestui oraș de creștere în acest domeniu”. El a arătat că în țară există patru mari centre puternice în domeniul IT, respectiv București, Timișoara, Cluj și Iași, iar orice firma care vrea să se dezvolte în acest domeniu nu se va mai duce în orașele respective, unde piața este saturată, ci va căuta să își deschidă operațiuni în altă parte, iar Craiova este un centru universitar care oferă posibilități de dezvoltare pe segmentul IT pentru mai multe companii.

Se vor crea 100 de locuri de muncă în Craiova

Noua firmă IT care s-a deschis recent la Craiova recrutează programatori, atât din rândul celor cu experiență, cât și din rândul proaspeților absolvenți ai facultăților de profil. ”Dacă ne raportăm la grupul Softelligence, țintim să ajungem la un număr de 400 de angajați până în 2020, iar dacă ne raportăm la divizia din Craiova, deocamdată, avem în plan crearea de 100 de locuri de muncă până la sfârșitul anului 2018”, a mai spus, pentru GdS, Sorin Găvănescu, managing partner la Softelligence Engineering. Până la această dată au fost angajate 20 de persoane la noua firmă software, însă reprezentanții companiei au precizat că în această perioadă sunt în plin proces de recrutare, în Craiova.

Industria software, în cifre

În calitate și de președinte al Asociației Naționale a Industriei de Software (ANIS) din România, Teodor Blidăruș a explicat cum firmele de profil din România contribuie la PIB cu 6,1%, iar cea mai mare parte a producției de software se livrează la export, adică pe piața externă: ”Dintr-un total de 4,2 miliarde de euro, cât reprezintă cifra de afaceri din industria IT din România, aproximativ 3,2 miliarde de euro ajunge la export, adică se livrează partenerilor externi. Așadar, putem spune că industria IT este unul din marii exportatori din România și există potențial de creștere aici”, a spus antreprenorul fondator al Softelligence și președinte al ANIS. Blidăruș a mai spus că într-o perioadă în care toată lumea este dependentă de tehnologie, oricine s-ar descurca să câștige din IT.

 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS