6.4 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljTrei cetățeni străini care au încercat să intre ilegal în țară, depistați de polițiștii de frontieră doljeni

Trei cetățeni străini care au încercat să intre ilegal în țară, depistați de polițiștii de frontieră doljeni

Poliţiştii de frontieră doljeni au prins doi cetățeni palestinieni și un cetățean sirian care au încercat să intre ilegal în România, fără să efectueze formalitățile de trecere a frontierei de stat. La sfârșitul săptămânii trecute, poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Calafat, județul Dolj, au observat, cu ajutorul aparaturii de supraveghere, două persoane de sex masculin care au coborât dintr-un autoturism taxi și au încercat să evite controlul de frontieră, ascunzându-se printre camioanele care așteptau pe sensul de intrare în țară.
Imediat, polițiștii de frontieră au declanșat o acțiune specifică în urma căreia au reținut persoanele în cauză, care au fost conduse la sediul instituției pentru cercetări.
Cu ocazia verificărilor s-a stabilit că cei în cauză sunt cetățeni palestinieni, de 25 și 32 de ani care nu dețineau documente legale pentru a intra în țară. De asemenea, luni, 17 aprilie, în jurul orei 01.00, polițiștii de frontieră din cadrul aceluiași Punct de Trecere a Frontierei au observat o persoană de sex masculin care, după ce a coborât dintr-un automarfar, înainte de efectuarea controlului de frontieră, a escaladat gardul ce împrejmuiește incinta punctului de frontieră, cu intenția de a intra în țară fără efectuarea formalităților specifice.
Imediat, a fost declanșată o acțiune specifică, în care au fost angrenate forțe și mijloace din cadrul poliției de frontieră și Poliției Municipiului Calafat, persoana în cauză fiind reținută și condusă la sediul poliției de frontieră pentru cercetări. Cu ocazia verificărilor s-a stabilit că cel în cauză este cetățean sirian, de 26 de ani, care nu deținea documente legale pentru a intra în țară. În ambele cazuri, polițiștii de frontieră au întocmit acte de cercetare penală pentru săvârșirea infracțiunilor de complicitate la intrarea în țară prin trecerea ilegală a frontierei de stat și intrare în țară prin trecerea ilegală a frontierei de stat, iar persoanele depistate de polițiștii de frontieră în timp ce intenționau să intre ilegal în țară, împreună cu șoferii mijloacelor de transport din care au coborât, au fost predate autorităților de frontieră bulgare, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie luate măsurile legale ce se impun.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS