16.7 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljCraiova: Acţiuni preventive desfășurate de polițiști în unitățile de învățământ

Craiova: Acţiuni preventive desfășurate de polițiști în unitățile de învățământ


Polițiști de proximitate din cadrul Secțiilor 1-5 Poliție Craiova , în conformitate cu prevederile Planului de Acţiune pentru creşterea siguranţei în domeniul ordinii publice şi al circulaţiei rutiere în incinta şi zona adiacentă a unităţilor de învăţământ preuniversitar, precum și în baza recomandărilor transmise de Compartimentul de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii din cadrul IPJ Dolj, au organizat și desfășurat în ultimele zile cu elevi din mai multe licee craiovene, activități cu caracter atat informativ, cât și cu caracter preventiv .

Spre exemplu, polițiști de proximitate din cadrul Secției 4 Poliție Craiova au desfășurat astfel de activități împreună cu elevii clasei a XI-a din cadrul Liceului „Transporturi Căi Ferate” Craiova o activitate cu caracter atât informativ, cât și preventiv, ocazie cu care au fost dezbătute următoarele teme:
– informarea antiinfracţională şi antivictimală a elevilor, aceasta constând în adoptarea de către aceștia a unui comportament bazat pe respectarea legii şi a normelor sociale;
– modul corect de păstrare a bunurilor personale, fie că este vorba de telefoanele mobile, genți, ghiozdane, portofele ș.a.
– consecinţele apelării nejustificate la Serviciul Național Unic pentru Apeluri de Urgență 112;
– principalele contravenţii prevăzute de Legea nr. 61/1991 Rep., pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice.

La această activitate a polițiștilor Secției 4 au participat mai multe cadre didactice şi un număr de 21 de elevi.
Cu această ocazie au fost distribuite 15 pliante conţinând recomandări referitoare la prevenirea delincvenţei juvenile şi a victimizării minorilor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS