14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljZiua Poliţiei Române, sărbătorită la IPJ Dolj

Ziua Poliţiei Române, sărbătorită la IPJ Dolj


La data de 25 martie 2017 se împlinesc 195 de ani de la înfiinţarea Poliţiei Române, 195 de ani de devotament şi profesionalism în slujba cetăţenilor. Pentru a marca această sărbătoare, la nivelul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Dolj au fost desfăşurate o serie de activităţi, premergător acestei zile, printre care se numără Cupa Poliţiei Doljene, Cupa Presei la Tir, dar şi expozitie de inscrisuri privind istoria Politiei Romane, cu aceasta ocazie fiind avansati in gradul urmator 186 agenti de politie si 61 ofiteri de politie.

Astazi, la ora 8.00, la Monumentul Eroilor cazuti la datorie din fata inspectoratului nostru, comanda inspectoratului si toti sefii de servicii au depus o coroana si au tinut un moment de reculegere in memoria celor care au pierit in timp ce se aflau la datorie. Un astfel de moment a fost tinut de toti politsitii aflati astazi in servicii si de catre toti sefii de subunitati din judetul Dolj.
In aceasta dimineata, in Amfiteatrul General Ion Eugen Sandu a avut loc sedinta festiva si am fost onroaţi să îi avem alături de noi în această zi marcantă pentru poliţiştii doljeni pe prefectul judeţului Dolj – Dan Narcis Purcărescu, primarul interimar al municipiului Craiova – Mihail Genoiu, Cosmin Vasile – vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Dolj,dar şi reprentanţii celorlalte instituţii de aplicare a legii, parteneri în lupta impotriva criminalităţii.

Înaltele personalităţi au ţinut să adreseze pe lângă tradiţionalul La mulţi ani! şi felicitari poliţiştilor doljeni pentru activităţile desfăşurate zilnic.
Ca în fiecare an, am avut placerea şi totodată onoarea de a avea în mijlocul nostru delegaţiile străine din Republica Serbia – Regiunea Zajecar şi din Republica Bulgaria – Regiunia Vidin.
În semn de apreciere, comisarul şef de poliţie dr. Constantin Nicolescu a acordat plachete aniversare unor persoanlităţi locale şi reprezentanţilor delegaţiilor străine pentru implicarea in desfasurarea sarcinilor nobile pe care societatea civila ni le-a incredintat.
Festivitatea a continuat cu premierea câştigătorilor Cupei Poliţiei Doljene la concursurile sportive.

Pe parcursul sedintei festive invitatii au avut parte de mai multe surprize printre care un moment de cantece patriotice sustinut de Ansamblul Scolii Gimnaziale Nicolae Balcescu din Craiova, intrarea in scena a uniformelor de reprezentare a armelor Ministerului Afacarilor Interne si Ministerul Apararii, in centru fiind plasati chiar Dorobantii.

De asemenea, la un moment dat, in amfiteatru si pe scena si-au facut aparitia, ca intr-o misiune reala, luptatorii de la Serviciul de Actiuni Speciale, moment in care trei dintre acestia au renuntat la cagulele pe care le poarta zi de zi si ne-au demonstat ca in spatele uniformei impunatoare se afla un matematician, un luptator de arte martiale si un talentat fotbalist.

La manifestări, a fost prezent şi Înaltpreasfinţitul Părinte Irineu, Arhiepiscopul Craiovei şi Mitropolitul Olteniei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS