Dolj: Câinii poliţişti, folosiţi la căutarea persoanelor care încearcă să intre ilegal în ţară

Polițiștii doljeni demarează, începând de astăzi, o acțiune prin care se urmărește prevenirea şi combaterea trecerii ilegale a frontierei de stat, totodată urmărindu-se și creşterea gradului de siguranţă publică, dar și vizibilitatea câinilor polițiști.

Astfel, echipe formate din polițiști de la formațiunile de ordine publică și poliție rutieră vor acționa în filtre rutiere, acestea fiind instituite pe drumurile naţionale care fac legătura cu punctele de trecere a frontierei din municipiul Calafat şi Bechet.

Ca element de noutate, de această dată echipele de polițiști vor fi însoțite de câinii poliţişti din cadrul Inspectoratului Județean de Poliție Dolj și vor acţiona împreună pentru descoperirea persoanelor care încearcă să pătrundă ilegal pe teritoriul României.


Poliţiştii doljeni verifică, în special, autovehiculele de transport mărfuri şi persoane care pătrund în România prin punctele de trecere a frontierei, în scopul depistării eventualelor persoane care ar încerca să pătrundă fraudulos în ţară.

Câinii polițiști desemnați să acționeze împreună cu conductorii acestora vor fi întâlniți în filtrele rutiere și sunt specializaţi în descoperirea de persoane, aportul acestora fiind de mare ajutor mai ales în verificarea autovehiculelor de mari dimensiuni, destinate transportului rutier de mărfuri.Autori

Comenteaza acum

Alte stiri

Sumarul ediției de duminică, 23 iulie 2017

Top