21.7 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljDolj: Pârâul Teslui a fost poluat cu dejecții animaliere

Dolj: Pârâul Teslui a fost poluat cu dejecții animaliere


Specialiştii A.N. ”Apele Române” prin Administraţia Bazinală de Apă Jiu – Sistemul de Gospodărire a Apelor Dolj au primit pe 14 martie o sesizare privind o eventuală poluare pe pârâul Teslui. Aceştia au fost informaţi că, în zona Drăgoteşti – Popânzăleşti, au fost găsiţi peşti morţi, iar pe suprafaţa râului, pe luciul de apă se văd urme de motorină.
Angajaţii S.G.A. Dolj s-au deplasat la faţa locului unde au constatat că, într-o secțiune, exista un pește mort care a fost prelevat împreună cu proba de apă şi, în următoarea secțiune, în aval, sub un pod s-au mai găsit și alți pești morți de mici dimensiuni.
În urma analizelor probei de apă efectuate în Laboratoul Administraţiei Bazinale de Apă Jiu s-a determinat că, în apă, nu sunt produse petroliere.

Ieri, 15 martie, în urma  intensificării controalelor reprezentanților Administraţiei Bazinale de Apă Jiu, pe sectorul cursului de apă Teslui, între localitățile Popânzăleşti și Robănești, precum și pe afluentul de stânga al acestuia, respectiv Valea Scheaua, a rezultat prezența tot mai pregnantă a dejecțiilor animaliere provenite de la S.C. FENOV S.R.L., firmă cu profil de activitate – creșterea bovinelor de lapte.
Din verificările realizate, la fața locului, s-a constatat încălcarea prevederilor autorizației de gospodărire a apelor în valabilitate, prin nerespectarea codului de bune practici agricole în fermă.
Analiza probelor de apă prelevate, atât de pe pârâul Valea Scheaua  afluent de stânga al pârâului Teslui, cât și de pe pârâul Teslui, zona localității Bojani, a confirmat poluarea cu ape uzate provenite din bazinul nevidanjat.
Agentul economic a fost invitat, astăzi, la sediul A.B.A. Jiu cu documentele doveditoare, urmând a fi aplicate sancțiunile (amendă) prevăzute de Legea Apelor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS