8.7 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljA început curăţenia de primăvară în Craiova

A început curăţenia de primăvară în Craiova

Peste 150 de muncitori din cadrul SC Salubritate S.R.L. participă,în această perioadă, pe raza Municipiului Craiova, la curăţenia generală de primăvară, executând operaţiuni de măturat manual, întreţinere a curăţeniei şi curăţare a rigolelor prin îndepărtarea materialului antiderapant şi a pământului acumulat în timpul iernii pe carosabil, lângă borduri.

Lucrătorii sunt împărţiţi pe şapte sectoare din zonele Lăpuş- Rovine, Craioviţa Nouă, Brazda lui Novac, 1 Mai, Brestei – Ştirbei Vodă, Valea Roşie – Sărari şi Centru. La acţiune, care se află în desfăşurare în funcţie de condiţiile meteorologice existente, participă şi şapte utilaje ale societăţii de salubrizare.

În cursul zilei de joi, au executat operaţiuni de stropire a unor străzi din Craioviţa Nouă, Brazda lui Novac şi Rovine, în timp ce pe sectoare stradale din zona centrală, Nicolae Titulescu, Calea Bucureşti şi Maria Tănase au fost desfăşurate activităţi de spălare. De asemenea, au fost derulate activităţi de măturare mecanizată pe străzi din Craioviţa Nouă, zona centrală, pe întreg bulevardul Dacia, pe jumătate din bulevardul Râului (sectorul cuprins între strada Brestei şi bulevardul Ştirbei Vodă), bulevardul Calea Bucureşti, strada Caracal şi bulevardul Decebal.

Dat fiind faptul că s-au adunat adevărate depozite de gunoaie pe terenurile proprietate privată neîngrădite, Primăria Craiova face apel la deţinătorii de terenuri să demareze acţiunile de curăţenie, fiind obligaţia exclusivă a acestora.

Potrivit art. 4 alin (1) lit. c din H.C.L. nr. 319/2009, cu modificările şi completările ulterioare, „neîmprejmuirea şi nesalubrizarea terenurilor deţinute cu orice titlu” constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă cuprinsă între 500-2500 lei în cazul persoanelor fizice şi cu amendă cuprinsă între 1000 şi 2500 lei în cazul persoanelor juridice.

Serviciul Corp Control al S.C. Salubritate Craiova S.R.L va demara, în perioada următoare, acţiuni de control asupra acestor locaţii, în vederea depistării şi sancţionării contravenţionale a deţinătorilor de terenuri.

Pentru a asigura o eficienţă sporită a acestei acţiuni, Primăria Municipiului Craiova apelează la o nouă campanie de conștientizare a spiritului civic. Cetăţenii care tranzitează sau locuiesc în preajma terenurilor proprietate privată, transformate în focare de infecție din cauza celor care aruncă gunoaiele în locuri nepermise, sunt rugaţi să transmită S.C. Salubritate Craiova S.R.L fotografii sau filmuleţe care surprind aceste aspecte, însoţite de locaţia exactă şi data la care au fost făcute, pe adresa de email: craiovacurată@yahoo.com.

Imaginile vor ajunge la Serviciul Corp Control, din cadrul SC Salubritate Craiova SRL. În cazul terenurilor neîntreţinute aflate în proprietate privată, se vor lua măsuri pentru identificarea proprietarului, în vederea somării şi, în caz de neconformare, a sancţionării contravenţionale a acestuia.

Potrivit art. 4 alin (2) lit. d din H.C.L. nr. 319/2009, cu modificările şi completările ulterioare, „aruncarea pe domeniul public, (…), a ambalajelor, a deşeurilor şi a gunoaielor de orice fel (….)” constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă cuprinsă între 300-700 lei, în cazul persoanelor fizice, respective cu sume curpinse între 700-1500 lei, în cazul persoanelor juridice.

 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS