Vânzătorii de flori controlați de polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității EconomicePoliţişti din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice au acționat în municipiul Craiova pe linia prevenirii şi combaterii faptelor de evaziune fiscală şi activităţilor ilicite din domeniul „comercializării florilor și plantelor ornamentale”. Polițiștii au efectuat verificări și controale la 25 societăţi comerciale, dar și la 9 persoane fizice, precum și la 7 mijloace de transport. Ca urmare a abaterilor constatate au fost aplicate 16 sancţiuni contravenţionale de peste 90.000 lei; iar valoarea mărfurilor depășește 2.300 lei reprezentând contravaloarea a 854 fire flori și mai multe ornamente florale..

Cu ocazia controlului efectuat în Piața de Flori Rotonda din Craiova s-a constatat că reprezentanții unui agent economic dețineau în vederea comercializării 100 fire lalele, pentru care nu au putut prezenta documente de provenienţă.


Agentul economic a fost sancţionat contravenţional cu suma de 20.000 de lei, dispunându-se totodată confiscarea celor 100 lalele, în valoare de 400 de lei, pentru care nu s-au prezentat documente de proveniență.


Comenteaza acum

Alte stiri

17 noiembrie 2017

Peste 1200 kg legume și fructe confiscate de polițiștii craioveni

În urma derulării unei acțiuni pe linia prevenirii şi combaterii activităţilor ilicite de comerţ din domeniul legume – fructe, polițiști din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice au efectuate verificări și controale la 12 ...

Sumarul ediției de sâmbătă, 24 martie 2018

Top