11.7 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljArbitrii Tribunalului Permanent de Arbitraj Instituționalizat au stabilit obiectivekle pentru 2017

Arbitrii Tribunalului Permanent de Arbitraj Instituționalizat au stabilit obiectivekle pentru 2017

Arbitrii Tribunalului Permanent de Arbitraj Instituționalizat s-au reunit, la sfârşitul săptămânii trecute, la Târgoviște, pentru a analiza activitatea desfășurată în anul 2016. Printre împlinirile anului 2016 s-a numărat și înființarea sediului zonal Craiova.
La această analiză au participat următorii arbitrii care activează în sediul zonal Craiova al Tribunalului Permanent de Arbitraj Instituționalizat: Tulitu Robert Marian, Svedu Delia Magdalena, Fotolescu Carmen, Mocanu Claudiu.
În discursul susținut în cadrul ședinței de bilanț, Tulitu Robert Marian, coordonatorul sediului zonal Craiova al Tribunalului Permanent de Arbitraj Instituționalizat, a venit cu propuneri pertinente și novatoare, care să asigure evoluția Tribunalului Permanent de Arbitraj Instituționalizat.
Astfel, în cadrul bilanţului s-au stabilit următoarele obiective pentru anul 2017:
– înființarea în condițiile legii, pe lângă A.A.I. a unei instituții de arbitraj Instituționalizat;
– organizarea cursurilor de formare inițială și de perfecționare continuă a arbitrilor profesioniști;
– organizarea de seminarii, simpozioane și conferințe publice în vederea popularizării arbitrajului instituționalizat ca metodă alternativă de rezolvare a litigiilor;
– publicarea de materiale specifice arbitrajului;
– înființarea de edituri, precum și editarea de reviste și cărți de specialitate;
– colaborări cu diverse organizații, instituții administrative și academice, persoane fizice și juridice din țară și străinătate;
– atragerea resurselor materiale și financiare necesare activității de formare și specializare în arbitraj.
În cursul anului 2016 s-a reușit înscrierea la OSIM ca marcă înregistrată a denumirii „TRIBUNALUL PERMANENT DE ARBITRAJ INSTITUȚIONALIZAT”, a siglei tribunalului și a siglei Institutului pentru Pregătirea Arbitrilor din România. De asemenea, s-a emis decizia de înregistrare ca marcă a „ROBEI DE ARBITRU” și în proxima perioadă va fi emis certificatul de marcă.
Asociația de Arbitraj Instituționalizat a fost preocupată de încheierea de protocoale și parteneriate cu instituții, autorități și organisme profesionale, asociații și confederații patronale, precum și continuarea activităților de colaborare în cadrul protocoalelor și parteneriatelor semnate în anii anteriori. Cel mai important parteneriat încheiat în 2016 a fost cel cu Confederația Patronatul Român, prin care cele două organisme au convenit să se susțină reciproc în orice inițiativă economică, socială, politică și legislativă, să participe în comun la diferite proiecte, programe, manifestări și evenimente și să adopte poziții comune în cadrul grupurilor de dialog social.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS