16.2 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljUn poliţist poet la IPJ Dolj

Un poliţist poet la IPJ Dolj

Constantin Romulus Preda este un tânăr poliţist, cu influenţe artistice moştenite din familie, tatăl său fiind poet, iar unchiul, şeful Poliţiei Municipiul Motru din judeţul Gorj, fiind pictor. Este poliţist în cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Dolj, are 26 de ani, este licenţiat în Drept şi Ştiinţe Politice şi absolvit în 2012 Şcoala de Agenţi de Poliţie „Vasile Lascăr” Câmpina.

Înclinaţiile spre poezie au au ieşit la iveală în volumele scrise de el încă din anul 2013, la vârstă de 23 de ani. A publicat patru cărţi de versuri: „Mii de baionete îmi decorează inima” (Editura Autograf MJM, Craiova, 2013), „Iubirea noastră înfloreşte dincolo de stele” (Editura Autograf MJM, Craiova, 2013), „Cap sau pajura, sabie sau inel de logodnă” (Editura Autograf MJM, Craiova, 2015), „Martirul Garoafei” (Editura Autograf MJM, Craiova, 2015).

I s-a decernat premiul de debut al Festivalului Internaţional „Mihai Eminescu” (ediţia I, septembrie 2013), fiind remarcat de Justo Jorge Padron, unul dintre poeţii importanţi participanţi la prima ediţie a Congresului Mondial de Poezie de la Craiova.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS