6.4 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljABA Jiu a început cărăţenia de primăvara

ABA Jiu a început cărăţenia de primăvara

Administraţia Bazinală de Apă (ABA) Jiu a început acţiunile de salubrizare a albiilor râurilor aflate în administrare, pregătindu-le astfel pentru preluarea apelor în următoarea perioadă a anului.
În acest sens, pentru intreţinerea lucrărilor hidrotehnice  din administrare, Sistemul de Gospodărire a Apelor Dolj,  prin formaţiile de lucru – a executat   lucrări de curăţire a digurilor,  a albiilor regularizate şi neregularizate. Lucrările au constat în defrişări de vegetaţie arborescentă şi  tufişuri,  eliminări de blocaje la poduri şi podeţe,  salubrizarea albiilor şi malurilor în scopul asigurării capacităţii acestora de preluare a apelor.
Astfel, în această săptămână, au fost realizate lucrări  pe  următoarele cursuri de apă sunt:
– defrişare manuală – râu Jiu, dig mal stang,  sector Beharca – Tatomireşti, localitatea Coţofenii din Dos,  diguri pârâu Racoviţa, localitatea Braloştiţa, regularizare pârâu Argetoaia, pod auto -localitatea Scaeşti;
– defrişare mauală  – râu Jiu, dig mal stâng, pe sectorul confluent pârâu  Amaradia – pod Podari,  dig mal drept pe sectorul Bucovăţ – Leamna de Jos, dig mal drept pe sectorul Podari – Ţiglui, dig mal stang pe sectorul Murta – Zăval;
– defrişare  manuală – pârâu Baboia, localităţile: Cioroi-amonte şi aval pod Cazut, Siliştea Crucii –amonte şi aval pod auto, Bârca – amonte şi aval pod Moara;
– igienizare manuală  – pârâu Baboia  în zona podurilor în localităţile Izvoare, Galicea Mare,  Galiciuica, Cioroi,  Siliştea Crucii,  Afumaţi,  Bârca.

Totodată, în cursul acestei săptămâni, Sistemul de Gospodărire a Apelor Gorj a executat lucrări de întreţinere la: dig la Acumulare Nepermanentă Rovinari, dig la Îndiguire pârâu Strâmba la Strâmba, dig la Regularizare râu Amaradia la Tg-Jiu, zona Drăguţeşti şi Romaneşti, dig la Regularizare şi Îndiguire râu Gilort la Novaci-pârâu Gilorţel şi întreţinere la Regularizare pârâu Blahniţa la Săcelu, care au constat în defrişare manuală a suprafeţelor, doborârea mecanică a arborilor şi curăţire teren de iarbă şi buruieni.
Sistemul de Gospodărire a Apelor Gorj a continuat să ia măsuri ca la priza de apă Rovinari să fie asigurate toate condiţiile pentru tranzitarea debitului necesar alimentării cu apă industrială a termocentralei Rovinari.
De asemenea, sunt monitorizate în teritoriu cursurile de apă, în special în zona podurilor rutiere, în vederea eliminării eventualelor pericole de inundaţii.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS