12.6 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljCraiova: Minoră de 11 ani cercetată pentru furt dintr-o mașină

Craiova: Minoră de 11 ani cercetată pentru furt dintr-o mașină

O minoră, de 11 ani, din Craiova, este cercetată de polițiști după ce a sustras dintr-un autoturism un portofel ce conținea documente. Astfel, potrivit unui comunicat al IPJ Dolj, polițiștii din cadrul Secției 3 Poliție Craiova, în urma unei sesizări primite vineri la ora 17.15, cu privire la sustragerea unor bunuri dintr-un autoturism aflat în parcarea unui centru comercial din Craiova situat pe Calea București, s-au deplasat la locația indicată și au demarat investigațiile.

La scurt timp, în urma activităților specifice întreprinse de polițiștii craioveni au depistat-o pe S.D., de 11 de ani, din Craiova.
Din verificările efectuate s-a stabilit că minora a pătruns pe una dintre portierele autoturismului, lăsată neasigurată, și a sustras un portmoneu ce conținea documente. În cauză polițiștii au întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de furt.

Recomandări pentru prevenirea furturilor din autoturisme:

– Parcaţi autoturismul în locuri special amenajate, iluminate pe timpul nopţii şi eventual supravegheate.
– Nu lăsaţi la vedere, în interiorul autoturismului, bunuri de valoare (dispozitive antiradar, sisteme GPS, genţi, borsete, aparatură electronică, etc.)
– Când părăsiţi autoturismul, indiferent pentru cât timp, nu lăsaţi geamurile deschise/întredeschise şi acţionaţi sistemul de închidere a uşilor. Procedaţi astfel şi în staţiile de alimentare pe timpul efectuării plăţii combustibilului.
– Apelaţi la noile modalităţi tehnice de marcare a autoturismului, inclusiv a anumitor componente exterioare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS