11.4 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljO ghiulea neexplodată de 50 de kg a fost găsită de un doljean

O ghiulea neexplodată de 50 de kg a fost găsită de un doljean


Un doljean a găsit o ghiulea de aproximativ 50 kg și alte patru fragmente de ghiulea la o distanță de aprox. 10 m distanță între ele, pe ostrovul Calafatul Mare, în dreptul km fluvial 791. Detaşamentul 1 Pompieri Craiova a intervenit cu echipa pirotehnică pentru identificare, ridicare, transportul şi depozitarea ghiulelei. La sosirea echipei pirotehnice zona era balizată de către un echipaj al Poliției de Frontieră Calafat. Misiunea de asanare a echipei pirotehnice s-a desfăşurat fără probleme, muniția găsită fiind depozitată în loc special amenajat în vederea distrugeri controlate ulterior într-un poligon.

Pentru a şti cum să acţionaţi în cazul descoperirii de muniţii neexplodate, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Oltenia” al judeţului Dolj, vă aduce la cunoştinţă măsurile şi obligaţiile ce trebuie respectate:

-nu le atingeţi;
-nu le loviţi sau mişcaţi;
-nu le introduceţi în foc;
-nu încercaţi să demontaţi focoasele sau alte elemente componente;
-nu lăsaţi copiii să se joace cu asemenea componente;
-nu ridicaţi, nu transportaţi sau introduceţi muniţiile neexplodate în încăperi, locuinţe sau grămezi de fier vechi;
-în zonele unde se presupune că ar exista muniţii neexplodate nu executaţi lucrări agricole, nu aprindeţi focul şi interziceţi circulaţia vehiculelor, oamenilor şi animalelor;
-când luaţi la cunoştinţă despre existenţa lor anunţaţi imediat organul de poliţie cel mai apropiat sau inspectoratul pentru situaţii de urgenţă la telefon gratuit 112.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS