14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljExperimente ştiinţifice la Universitatea din Craiova pentru copiii de la Şcoala „Sf. Mina”

Experimente ştiinţifice la Universitatea din Craiova pentru copiii de la Şcoala „Sf. Mina”


În cadrul proiectului mRIDGE, în calitate de parteneri, Universitatea din Craiova împreună cu Școala „Sf. Mina” organizează mai multe experimente ştiinţifice în data 23 februarie 2017, orele 9:00-14:00, la sala C444, în clădirea centrală a Universității din Craiova. mRIDGE este un proiect Erasmus+, coordonat de Universitatea din Plovdiv „Paisii Hilendarski”. Scopul proiectului este de a identifica și împărtăși celorlalți unele modalități de utilizare a tehnologiei pentru îmbunătățirea politicilor privind reforma de incluziune a grupurilor dezavantajate din educație.
La acțiune vor lua parte câţiva copii de la Școala „Sf. Mina”, însoţiţi de profesorii lor, precum și studenți voluntari și cadre didactice de la Departamentul de Fizică, din cadrul Facultății de Științe. În cadrul acestei activități, copiii de la Şcoala „Sf. Mina” vor prezenta un mic spectacol, iar cadrele didactice de la Departamentul de Fizică le vor arăta acestora experimente inedite, oferind acestor copii, cu care soarta nu a fost darnică, o incursiune în lumea fascinantă a Științei. Experimentele au ca scop schimbarea percepției acestor copii asupra experimentului, prin intermediului unui mod simplu, vesel și interactiv de prezentare. De asemenea, vor fi puse la dispozitia profesorilor şi copiilor o serie de filmuleţe cu experimente care pot fi accesate de aceștia, prin intermediul tabletelor, la orele de curs.

Nu în ultimul rând, copiii de la Școala „Sf. Mina” le vor arăta studenților voluntari mărțișoarele pe care, prin propriile forțe, le-au realizat. Studenții voluntari vor realiza împreună cu acești copii felicitări și vor organiza o tombolă a mărțișorului în cadrul căreia vor fi vândute aceste mărțișoare și felicitări. Scopul tombolei nu este comercial, ci de a demonstra că suntem solidari cu persoanele defavorizate, că apreciem și că ne pasă de efortul și viața lor. Banii obținuți vor fi donați școlii de unde provin acești copii, pentru a demonstra că lucrurile mici pot aduce bucurie în viața tuturor copiilor, fără discriminare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS