16.2 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljDoljeni reținuți după comiterea a 25 de furturi

Doljeni reținuți după comiterea a 25 de furturi

Poliţiştii specializați în investigații criminale au documentat activitatea infracțională a lui B.G., 15 ani, P. Ovidiu, de 18 ani şi B.S., de 15 ani, toţi din municipiul Băileşti, județul Dolj.
În sarcina acestora s-a reţinut faptul că, în perioada 01.05 – 27.09.2016, au comis nu mai puțin de 25 de furturi din societăţi comerciale, din locuinţe şi din autoturisme, astfel fiind cauzat un prejudiciu de aproximativ 14.000 de lei.
Cei trei tineri au fost reţinuţi pe bază de ordonanţă de reţinere pentru 24 de ore şi au fost introduşi în arestul I.P.J. Dolj, urmând ca astăzi să fie prezentaţi instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă.

Recomandări pentru prevenirea furturilor din autoturisme:
– Parcaţi autoturismul în locuri special amenajate, iluminate pe timpul nopţii şi eventual supravegheate.
– Nu lăsaţi la vedere, în interiorul autoturismului, bunuri de valoare (dispozitive antiradar, sisteme GPS, genţi, borsete, aparatură electronică, etc.)
– Când părăsiţi autoturismul, indiferent pentru cât timp, nu lăsaţi geamurile deschise/întredeschise şi acţionaţi sistemul de închidere a uşilor.
– Apelaţi la noile modalităţi tehnice de marcare a autoturismului, inclusiv a anumitor componente exterioare.
Recomandări pentru siguranţa locuinţei:
– Montaţi uşi confecţionate dintr-un material rezistent la acţiuni mecanice şi termice (metalice sau din lemn masiv de esenţă tare), care conferă siguranţă locuinţei.
– Achiziţionaţi sisteme de închidere/siguranţă de calitate
– Instalaţi un sistem de alarmă antiefracţie care să fie conectat la dispeceratul unei firme de specialitate
– Protejaţi ferestrele cu grilaj metalice, acolo unde este posibil accesul prin escaladare.
– Când părăsiţi locuinţa, pe timpul nopţii, lăsaţi o lumină aprinsă sau un aparat de radio în funcţiune. Puteţi achiziţiona întrerupătoare care, la diverse intervale de timp, aprind şi sting automat lumina.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS