10.6 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDolj"Educație prin Teatru" la Casa de Cultură a Studenților din Craiova

„Educație prin Teatru” la Casa de Cultură a Studenților din Craiova

Casa de Cultură a Studenților din Craiova derulează în această perioadă proiectul studențesc Educație prin Teatru. În cadrul acestui proiect studenții vor beneficia de cursuri gratuite de dezvoltare personală prin intermediul artei teatrale. Toți cei interesați sunt așteptați luni 21 noiembrie la sediul Casei de Cultură a Studenților din Craiova din strada Eugeniu Carada numărul 10, începănd cu ora 16:00.
Tot în cadrul aceluiași proiect se va pune în scenă spectacolul „Mănâncă-mă!”, o adaptare după Alice în Țara Minunilor cu actrița Mirela Dișa Găman și în regia lui Florin Paraschivu.
Obiectivele specifice urmărite în derularea acestui proiect sunt: dezvoltarea orizontului de cultură generală, descoperirea şi stimularea talentelor şi aptitudinilor studenţilor Universităţii din Craiova, cultivarea pasiunii pentru teatru şi pentru literatură, dezvoltarea imaginaţiei şi a sensibilităţii artistice precum și depăşirea barierelor de comunicare şi îmbunătăţirea creativităţii şi expresivităţii la nivelul atitudinii şi limbajului.
Avantajele proiectului „Educaţie prin teatru” vizează trei aspecte ale personalităţii studenţilor: social, individual şi lingvistic. Proiectul nu urmăreşte transformarea studenţilor în actori ci într-un bun spectator, insuflându-le dragoste pentru scenă, pentru ceea ce se întâmplă în spatele scenei, respectul pentru actor şi dragostea pentru teatru.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS