8.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljCraiovenii îşi pot măsura gratuit glicemia în cadrul campaniei "Controlează-ţi Diabetul"

Craiovenii îşi pot măsura gratuit glicemia în cadrul campaniei „Controlează-ţi Diabetul”

Campania Naţională „Controlează-ţi Diabetul” ajunge, în acest an, la a IX-a ediţie. Evenimentul, organizat științific de Asociaţia Română de Educaţie în Diabet, se desfăşoară în perioada 12-14 noiembrie 2016, la Craiova, în contextul Zilei Mondiale de Luptă împotriva Diabetului.

În cadrul Campaniei Naţionale „Controlează-ţi Diabetul”, craiovenii îşi vor putea măsura gratuit glicemia și vor putea beneficia de screening de neuropatie diabetică. Testările vor avea loc în zilele de 13 şi 14 noiembrie, între orele 9:00 – 16:00, în spații special amenajate din Piaţa Mihai Viteazul – zona pietonală din Craiova.

Campania vizează, pe de o parte, informarea publicului larg, a mass-media şi a autorităţilor cu privire la metodele de prevenţie şi control al diabetului, precum şi educarea persoanelor care suferă deja de diabet, pentru a preveni apariţia complicaţiilor bolii. De asemenea, Campania se adresează şi profesioniştilor diabetologi, dar şi celor din specialitățile conexe, cu scopul de a contribui la dezvoltarea permanentă a practicii medicale şi de a îmbunătăţi, astfel, calitatea îngrijirii persoanelor cu diabet.

Aproape două milioane de români suferă de diabet, au arătat datele Studiului Naţional privind Prevalenţa Diabetului, Prediabetului, Supraponderii, Obezităţii, Dislipidemiei, Hiperuricemiei şi Bolii Cronice de Rinichi. Dintre aceştia, însă, 20,69% nu ştiau că suferă de diabet până la momentul efectuării studiului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS