16.7 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljPersoanele cu handicap se pot adresa DGASPC Dolj pentru obținerea Cardului european pentru dizabilitate

Persoanele cu handicap se pot adresa DGASPC Dolj pentru obținerea Cardului european pentru dizabilitate

Cardul european pentru dizabilitate este documentul care dă dreptul persoanelor cu dizabilităţi la acces gratuit la evenimente culturale, sportive şi de petrecere a timpului liber, în statele membre ale Uniunii Europene participante la proiectul “Asigurarea mobilității pentru persoane cu dizabilități în România și Europa” implementat de Autoritatea Națională pentru Persoanele cu Dizabilități și finanțat de Comisia Europeană.
Titularii de card care călătoresc în alte state vor avea acces, în aceleași condiții ca și cetățenii cu dizabilități ai statului respectiv, la anumite drepturi, permițând astfel un tratament egal și facilitând mobilitatea în spațiul european.
Serviciile stabilite de fiecare stat membru UE participant la proiect de care beneficiază persoanele cu handicap în baza cardului vor fi postate pe site-ul proiectului, www.carddizabilitate.gov.ro.
Țările incluse în acest proiect sunt Slovenia, Cipru, Belgia, Italia, Estonia, Finlanda și Malta.
Copiii şi adulţii cu handicap beneficiază de Cardul European pentru dizabilitate, dacă deţin certificat de încadrare în grad de handicap, în termen de valabilitate.
Persoanele îndreptățite (persoana adultă cu handicap sau în cazul minorului reprezentantul legal al acestuia) vor depune în scris la DGASPC Dolj – Serviciul Evidență și Plată Prestații Sociale (Bulevardul Nicolae Titulescu nr. 22, camera nr. 37) sau electronic la adresa de email [email protected] o cerere însoțită de o fotografie tip buletin (3 x 4 cm) și de datele de contact (telefon fix sau mobil, adresa e-mail). În cazul în care se va opta pentru varianta de transmitere a fotografiei în format electronic, se vor păstra aceleaşi dimensiuni ale fotografiei.
Programul de lucru cu publicul al Serviciului Evidență și Plată Prestații Sociale este de luni până joi, între orele 09.00 – 13.00.
Cererea pentru acordarea Cardului European pentru Dizabilitate se poate obține de la Serviciul Evidență și Plată Prestații Sociale sau poate fi descărcată de pe pagina de internet a DGASPC Dolj– www.dgaspcdolj.ro, secțiunea – Prestaţii sociale şi facilităţi persoane cu handicap sau secţiunea Formulare on-line.
Cardul european pentru dizabilitate va fi eliberat de către DGASPC Dolj prin persoanele responsabile desemnate în acest sens.
Documentul, nominal şi netransmisibil, va fi valabil până în luna august 2020.
Informații suplimentare se găsesc pe site-ul instituției www.dgaspcdolj.ro.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS