24.8 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljDublă lansare de carte despre eroii aviatori din Bănie

Dublă lansare de carte despre eroii aviatori din Bănie

În Aula Magna a Facultăţii de Drept din Craiova va avea loc sâmbătă, 29 octombrie, începând cu orele 11.00, o dublă lansare de carte.
Vor fi lansate cărţile: „Steaua destinului”, de Cecilia Crăciun – Bendea, scrisă în amintirea soţului său căpitanul aviator-erou Victor Crăciun, decedat în tragicul accident din data de 23 iulie 1976, pe aerodromul Ianca, cu ocazia împlinirii a 40 de ani de la decolarea acestuia la „Escadrila din Ceruri” şi „Avionul IAR 93, Oameni şi Fapte”, de locotenent-comandor aviator în rezervă GHEORGHE-ION VAIDA, fost pilot militar în cadrul unităţii de aviaţie de pe aerodromul Craiova.
Sunt aşteptaţi a participa la acest eveniment, foşti şi actuali angajaţi ai Întreprinderii de Avioane Craiova, ai Centrului de Cercetări şi Încercări în Zbor Craiova, foste cadre militare şi angajaţi ai Unităţii militare de aviaţie de pe aerodromul Craiova şi ai Bazei Reparaţii de pe aerodromul Craiova, precum şi toţi cei pasionaţi de aviaţie.
Programul de desfăşurare al evenimentului este următorul:
10.00-11.00: sosirea invitaţilor şi participanţilor şi primirea acestora de către autori; achiziţionarea cărţilor de la standurile special amenajate şi activităţi de protocol;
11.00-11.10: alocuţiunea Domnului avocat Lucian Săuleanu, amfitrionul evenimentului, decanul Baroului Dolj, rostită în deschidere;
11.10-11.50: lansarea cărţii „Steaua destinului”, de Cecilia Crăciun Bendea cu prezentarea de alocuţiuni de către invitaţi şi autoare.
11.50-12.40: lansarea cărţii „AVIONUL IAR-93, OAMENI ŞI FAPTE”, de locotenent-comandor aviator în rezervă Gheorghe Ion Vayida, cu prezentarea de alocuţiuni de către invitaţi şi autor.
12.40-14.00: prezentarea de dedicaţii, autografe, discuţii pe marginea evenimentului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS