14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljCraiova: Prefectul Sorin Răducan, la ceremonia militar-religioasă dedicată sărbătoririi Zilei Armatei României

Craiova: Prefectul Sorin Răducan, la ceremonia militar-religioasă dedicată sărbătoririi Zilei Armatei României


Prefectul judeţului Dolj, Nicolae Sorin Răducan, a participat marţi, 25 octombrie 2016, la ceremonia militar-religioasă dedicată sărbătoririi Zilei Armatei României. Cu acest prilej a declarat:

„Sunt onorat să mă adresez domniilor voastre cu prilejul Zilei Armatei Române – o sărbătoare nu doar a celor care poartă nobilele însemne militare, ci a întregii țări, datorită respectului, prețuirii și încrederii de care instituția Armatei se bucură în rândul tuturor cetățenilor.

Anul acesta se împlinesc 72 de ani de când, prin vitejia ostaşilor săi, Armata Română elibera de sub ocupația horthystă Transilvania de Nord în memorabila zi de 25 octombrie 1944, care va rămâne una de referinţă pentru oamenii de arme şi pentru poporul român.

Dincolo de parcursul său impresionant în timp, Armata contribuie decisiv la conturarea unei imagini pozitive a României în afara graniţelor, prin seriozitate şi profesionalism. Bravi militari, dumneavoastră sunteţi astăzi exemplul suprem al spiritului de sacrificiu și al iubirii de țară și de neam. Pe teatrele de război internaţionale aţi demonstrat că puteţi concura cu specialiştii celor mai puternice state şi aţi impus respect datorită pregătirii excepţionale. Iar faptul că de fiecare dată v-aţi făcut datoria acolo unde a fost nevoie de dumneavoastră, v-a adus recunoştinţa Guvernului României şi a aliaţilor noştri din Nato.
În semn de respect și recunoștință, astăzi ne înclinăm frunțile în memoria tuturor ostașilor români căzuţi la datorie, de-a lungul veacurilor, în numele aspirațiilor de independență și libertate ale acestui popor. Gândurile noastre de apreciere şi profundă stimă se îndreaptă, deopotrivă, către cei aflaţi acum în slujba ţării, sub culorile drapelului naţional, militari şi specialişti civili ai Armatei, către veteranii de război, militarii în rezervă şi în retragere, care au servit patria cu onoare şi credinţă.

La ceas aniversar, în numele Instituţiei Prefectului Judeţului Dolj dar şi al meu personal vă felicit pentru performanţele obţinute de dumneavoastră, cei care cu mândrie îmbrăcaţi uniforma militară şi vă urez succes în activitatea pe care o desfăşuraţi. La mulţi ani!”

De asemenea, prefectul judeţului Dolj, Nicolae Sorin Răducan a primit la Palatul Administrativ o delegaţie formată din cadre militare în rezervă din regiunea Oltenia, Bulgaria şi Serbia, alături de care a vizitat expoziţia de tehnică militară şi armament din cadrul unităţilor subordonate Brigăzii 2 Infanterie „Rovine”;

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS