10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljLucian Săuleanu, noul preşedinte al Curţii de Arbitraj Dolj

Lucian Săuleanu, noul preşedinte al Curţii de Arbitraj Dolj

Camera de Comerţ şi Industrie Dolj anunţă numirea în funcţia de preşedinte al Colegiului de Conducere al Curţii de Arbitraj a prof. univ. dr. Lucian Bernd Săuleanu, acesta fiind ales cu unanimitate de voturi de către Colegiul de Conducere al CCI Dolj.
Profesorul Lucian Bernd Săuleanu se bucură de o largă recunoaştere în rândul comunităţii juridice, fiind cadru didactic al Facultăţii de Drept, Universitatea din Craiova, decan al Baroului Dolj, având o experienţă solidă în domeniul dreptului comercial.

C.C.I. Dolj apreciază că nouă conducere reprezintă un pas important în consolidarea Curţii de Arbitraj, precum şi un semnal pozitiv către comunitatea de afaceri şi cea juridică în a considera arbitrajul ca fiind o soluţie mult mai rapidă şi eficientă pentru rezolvarea litigiilor comerciale decât calea instanţelor judecătoreşti.

Curtea de Arbitraj Dolj oferă o serie de avantaje în soluţionarea litigiilor comerciale prin raportare la aşteptările antreprenorilor şi a mediului de afaceri, menţionând în acest sens, în special, economisirea timpului dacă avem în vedere durata scurtă a procedurilor, principiul confidenţialităţii dezbaterilor, posibilitatea numirii unor arbitri specializaţi în domeniul care constituie obiectul procesului, precum şi caracterul definitiv al hotărârii pronunţate.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS