11.4 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljCAO caută de trei zile apa din canalul termic

CAO caută de trei zile apa din canalul termic


O avarie la o conductă de apă din zona blocurilor J17 -J24 din cartierul craiovean Rovine le-a dat de cap muncitorilor de la Compania de Apă Oltenia. Aceștia caută de trei zile o conductă din care curge apă și se infiltrează în canalul termic. Ca să descopere spărtura, muncitorii au răscolit grădinile mai multor blocuri și au spart o stradă asfaltată în urmă cu un an.

Lucrătorii de la Compania de Apă Oltenia caută de trei zile o conductă spartă din zona blocurilor J17- J24 de pe strada Virgil Madgearu și strada I.G. Duca, din cartierul craiovean Rovine. Pe site-ul Companiei de Apă, la rubrica intervenții apare în data de 17.10.2016 „intervenție strada Rovine, bloc J17, conductă spartă“. A doua zi, la aceeași rubrică este următorul anunț, „Intervenții apă/canal: Rovine, bloc J17 – Conductă spartă (continuare)“, iar pentru a treia zi consecutiv este anunțată o avarie în aceeași zonă – „strada I.Gh. Duca, bloc J 24 – conductă spartă“. Muncitorii au luat-o pe bâjbâite ca să depisteze avaria și au pornit de la blocul J17, de pe strada Virgil Madgearu, au săpat în spațiile verzi de la blocul J16, J18 și J19 până s-au trezit că au avarie la blocul J 24, situat pe strada învecinată, I.G. Duca. Miercuri dimineață s-au apucat să spargă străduța din spatele magazinului Lidl. Dacă intervențiile în grădinile blocurilor au lăsat în urma lor doar pământul răscolit, spargerea trotuarului și a străzii este o problemă, deoarece acestea sunt în garanție. Arterele de circulație din această parte a orașului au fost asfaltate în primăvara anului 2015. „Cei de la CAO caută o conductă. Uitați-vă ce pot să facă! Asfaltul este pus nou și ei deja sparg. Au spart ieri (marți – n.r.) acolo, lângă locul de joacă, au răscolit grădinile blocurilor, spațiul verde, iar azi este a treia zi și s-au mutat aici, sparg strada. De 30 de ani, noi nu am văzut asfalt pe aceste străzi. Au venit în preajma alegerilor și acum au avarie și trebuie să spargă asfaltul nou“, spune Victor Opriș, localnic. Care este rostul acestor intervenții nu știe nimeni, din câte spun chiar reprezentanții proprietarilor.
„Nu ne-a spus nimeni nimic despre acest lucru. La asociație nu a venit nimeni să ne anunțe. Nu cunosc“, a afirmat Ana Popescu, administratorul Asociației de proprietari nr. 19 Rovine.
De ce a fost necesar să se intervină trei zile la rând și din ce cauză muncitorii CAO caută haotic conductele sparte, au încercat să ne lămurească reprezentanții operatorului local. Răspunsul este destul de vag: „în zona blocului J17 este o pierdere de apă care se infiltrează în canalul termic“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS