scathd.com
boxfetish.net
extremeclip.net

Un caz de rujelolă în Dolj, de la începutul anului şi până în prezent

rujeola-la-copii-simptome
Sursa foto: punctul.ro


Ministerul Sănătăţii a anunţat astăzi că de la începutul anului până în prezent au fost confirmate 730 de cazuri de rujeolă în România, în 25 de judeţe, unul dintre ele fiind înregistrat în Dolj. Totodată, au fost raportate trei decese.

Potrivit ministerului, citat de Mediafax, cele mai multe cazuri (163) au fost înregistrate în judeţul Mureş, urmat de Bistriţa (128), Arad (123), Cluj (90) şi Timiş (75). În Suceava şi Braşov s-au înregistrat câte 31 de cazuri, în Caraş Severin 30, în Hunedoara 17 iar în Sălaj 8. În judeţele Alba şi Iaşi s-au înregistrat câte cinci situaţii de îmbolnăvire, în Bacău, Constanţa, Sibiu şi Bucureşti câte trei, pe când în Dâmboviţa Neamţ şi Olt câte două. Unităţile medicale au confirmat câte un caz de rujeolă în Bihor, Dolj, Giurgiu, Harghita, Mehedinţi şi Vaslui.

Spre deosebire de 016, în anul 2015 au fost înregistrate doar 7 cazuri de rujeolă pe teritoriul României.


“Majoritatea cazurilor reprezintă focare în comunităţile cu acoperire vaccinală scăzută. Ca intervenţie în focare au fost organizate acţiuni de vaccinare cu RRO a copiilor incomplet vaccinaţi sau nevaccinaţi. Apelul Ministerului Sănătăţii către părinţi este de a respecta calendarul de vaccinare ROR pentru sănătatea copiilor. În zonele afectate, Institutul Naţional de Sănătate Publică recomandă vaccinarea copiilor la vârsta de 7 luni cu refacerea vaccinului la vârsta normală de 1 an. De asemenea, reamintim că există suficiente doze de vaccin pentru toţi copiii care au nevoie de imunizare”, transmite ministerul.


Autori

Comenteaza acum

Alte stiri

Sumarul ediției de marţi, 21 noiembrie 2017

Top