14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljCraiova: Simulare de accident rutier pe Calea Bucureşti

Craiova: Simulare de accident rutier pe Calea Bucureşti


Grav accident de circulatie, astăzi, pe Calea București din Craiova. O tânără a fost accidentată grav chiar pe trecerea pentru pietoni de către un șofer neatent. Din fericire, nu a fost vorba decât despre o simulare a unui accident rutier. Acţiunea a fost organizată de către poliţiştii Compartimentului de Prevenire a Criminalităţii, poliţiştii rutieri şi tehnicienii criminalişti  împreună cu  împreună cu voluntari ai Filialei de Cruce Roşie Dolj. Simularea a avut loc pentru a marca ziua dedicată siguranţei rutiere, din „Săptămâna Prevenirii Criminalităţii 2016”

Accidentul simulat s-a produs pe fondul unei neacordări de prioritate de către un conducător auto, unui pieton aflat regulamentar în traversarea drumului prin loc marcat și semnalizat corespunzător.  Această activitate a avut drept scop conştientizarea participanţilor la trafic cu privire la importanța respectării normelor rutiere tocmai pentru a preveni accidentele rutiere.

Cu această ocazie, polițiștii rutieri le-au adresat tuturor participanților la trafic, conducători auto si pietoni, sfaturi şi recomandări cu caracter preventiv, pentru creșterea gradului de siguranță in trafic.

Totodată, ofiţerii de prevenire şi cei rutieri împreună cu psihologi din cadrul Casei de Cultura a Sindicatelor Craiova, s-au deplasat la  Liceul Tehnologic de Transporturi Auto Craiova,  unde au organizat o dezbatere cu elevii, pe  tema “Gestionarea emoţiilor în trafic”, in scopul responsabilizării acestora odată cu dobândirea permisului de conducere.

De asemenea, poliţiştii rutieri doljeni s-au deplasat în unităţile de învăţământ din judeţul nostru unde au desfăşurat activităţi de educaţie rutieră, adresând sfaturi şi recomandări pentru prevenirea implicării copiilor în accidente rutiere.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS