Iohannis: Brigada multinaţională NATO va funcţiona la Craiova

Sursa foto: libertatea.ro
Autori


Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat în urmă cu puţin timp, la finalul şedinţei Consiliului Suprem de Apărare a Ţării (CSAT), că brigada multinaţională convenită la summit-ul NATO de la Varşovia va funcţiona la Craiova, având la bază Brigada 2 Infanterie Rovine, informează Agerpres.

“Brigada multinațională am tratat-o separat pe ordinea de zi (n.r. a CSAT), fiindcă aici trebuie luate decizii care se validează separat în CSAT. Pot să vă anunț, în premieră, că s-au făcut pași foarte importanți pentru punerea în practică a acestei decizii, mai exact MApN a decis care unitate din România se va constitui în această brigadă multinațională. Este vorba de Brigada 2 Infanterie ‘Rovine’ care va prelua rolul de brigadă multinațională. Această brigadă își are sediul în Craiova și acolo va funcționa și brigada multinațională”, a spus șeful statului la Palatul Cotroceni.

Preşedintele a adăugat că în 2017 ar urma să fie anunţată capacitatea iniţială a acestei brigăzi, iar “în varianta cea mai optimistă” în 2018 brigada va fi funcţională.

Întrebat ce state vor mai participa la brigadă, în afară de Bulgaria şi Polonia, preşedintele a arătat că nu poate dezvălui la această dată cu cine se mai negiociază.


Iohannis a mai spus că s-au făcut paşi importanţi în ceea ce priveşte punerea în practică a deciziilor NATO de la Varşovia.

El a precizat că grupul de lucru constituit pentru punerea în aplicare a acestor măsuri, la nivel naţional, a prezentat întregul plan de acţiune, care însă nu este ”comunicabil”.


Comenteaza acum

Alte stiri

Sumarul ediției de vineri, 20 iulie 2018

Top