6.4 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljCraiova: A început maratonul "Săptămâna prevenirii criminalităţii"

Craiova: A început maratonul „Săptămâna prevenirii criminalităţii”


Poliţiştii doljeni desfăşoară, în perioada 26-30 septembrie,  o serie de activităţi educativ-preventive care se înscriu în manifestările prilejuite de cea de-a unsprezecea editie a evenimentului anual „Săptămâna Prevenirii Criminalităţii”.

Maratonul de activități educativ-preventive desfăurate în cadrul programului „Săptămâna Prevenirii Criminalităţii”, a devenit deja o tradiţie la nivel naţional, ajungând deja la ediția cu numărul XI.

În cadrul acestei săptămâni se vor desfăşura o serie de activităţi destinate creşterii gradului de informare a cetăţenilor şi conştientizarii acestora cu privire la adoptarea unei conduite preventive pentru a nu cădea victime ale infractorilor.

Fiecare zi a acestei sătămâni este dedicată prevenirii unui anumit segment de fapte antisociale, în acest sens fiind pregătite mai multe activităţi educativ-preventive sau culturale.
Astăzi, la ora 10.00, la sediul inspectoratului a avut loc o conferinţă de presă, care a marcat începerea „Săptămânii Prevenirii Criminalităţii”, fiind totodată prezentat şi calendarul activităţilor ce urmează a se desfăşura în fiecare zi.

Astfel, în cadrul activităților planificate astăzi, în ziua destinată prevenirii delincvenţei juvenile, ofiţerii Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii  împreună cu specialişti din cadrul B.C.C.O Craiova – Serviciul Antidrog şi Agenţiei Naţionale Antidrog – Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Dolj,  s-au deplasat la Şcoala Gimnazială Nicolae Romanescu Craiova şi la Colegiul Naţional „Carol I” Craiova  unde au organizat dezbateri pe  tema  prevenirii violenţei în mediul şcolar, a infracţiunilor contra patrimoniului, a traficului şi consumului de droguri.

De asemenea, poliţiştii de proximitate din municipii şi oraşe, precum şi poliţiştii de la posturile de poliţie comunale au organizat intâlniri cu elevi, părinţi şi cadre didactice, în unităţile de învăţământ din întregul judeţ, pentru prevenirea delincvenţei juvenile.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS