Siguranța rutieră, prioritatea polițiștilor craioveni

În perioada 19-20 septembrie a.c., polițiștii rutieri craioveni au organizat pe principalele străzi din municipiul nostru o amplă acțiune pentru prevenirea accidentelor rutiere generate de conducătorii de autovehicule care nu acordă prioritate de trecere pietonilor, angajaţi regulamentar în traversare. În atenția polițiștilor rutieri s-au aflat și pietonii care traversează neregulamentar străzile prin alte locuri decât cele prevăzute de lege.

Polițiștii au constatat 159 de abateri de natură contravențională, pentru sancționarea cărora, au aplicat amenzi în valoare de peste 32.000 lei. Dintre acestea, 28 de sancțiuni au fost aplicate șoferilor care nu au acordat prioritate de trecere pietonilor, iar alte 73 de sancțiuni au fost aplicate pietonilor care au traversat neregulamentar străzile.

De asemenea, polițiștii rutieri au reținut în vederea suspendării dreptului de a conduce 31 permise de conducere și au retras 2 certificate de înmatriculare.


În cadrul acțiuni, polițiștii rutieri l-au depistat pe B. Dragoș, în vârstă de 25 ani, din Craiova care a condus un autoturism pe strada G. Enescu şi nu a acordat prioritate de trecere pietonilor angajaţi regulamentar în traversarea străzii. Craioveanul a fost sancţionat cu amendă în cuantum de 500 lei şi ca măsură complementară i s-a reţinut permisul de conducere în vederea suspendării dreptului de a conduce pentru 30 zile.Autori

Comenteaza acum

Alte stiri

Sumarul ediției de sâmbătă, 19 august 2017

Top