16.2 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljDolj: Zeci de incendii de vegetaţie în numai două zile

Dolj: Zeci de incendii de vegetaţie în numai două zile

În perioada 17 – 18 septembrie, echipajele de intervenţie din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Oltenia” al Judeţului Dolj au fost solicitate să intervină pentru stingerea a 21 incendii și 38 cazuri pentru acordarea asistenţei medicale de urgenţă.

Pe 17 septembrie, la Bechet au ars aproximativ 4 ha vegetaţie uscată. Din primele cercetări rezultă drept cauză probabilă a incendiului un foc deschis în spaţii deschise.

În aceeaşi zi s-au mai înregistrat incendii de vegetaţie la Calafat (1000mp), dar şi la o gospodărie din Craiova, unde au ars plante furajere (2,5 tone) şi Podari, unde a ars acoperişul unei case, 3 tone de de cereale (grâu) şi 5 mc lemne pentru foc.
Tot pe 17 septembrie, pompierii doljeni au mai intervenit la un incendiu izbucnit la vegetaţie uscată pe un teren viran aparţinând Consiliului Local Coţofenii din Faţă, la două incendii de vegetaţie uscată pe un teren viran aparţinând Consiliului Local Filiaşi, la un incendiu izbucnit la vegetaţie uscată pe un teren viran aparţinând Consiliului Local Leu şi pentru stingerea unui incendiu izbucnit în gospodăria unei femei din comuna Lipovu.

Pe 18 septembrie, Detaşamentul 2 Pompieri Craiova a intervenit cu o autospecială de lucru cu apă și spumă pentru stingerea unui incendiu izbucnit la un autoturism aparţinând unui bărbat din Cârcea.

În aceeaşi zi, s-au mai înregistrat incendii de vegetaţie uscată la Gîngiova, Malu Mare, Coţofenii din Dos, Craiova (Balta Craioviţei şi cimitirul Sineasca), Băileşti, Calopăr şi Ştefan cel Mare. De asemenea, pe 18 septembrie, pompierii au intervenit la un incendiu izbucnit la un adăpost pentru animale din Işalniţa.

Serviciul Mobil de Urgenţă, Reanimare şi Descarcerare a fost solicitat să intervină pentru acordarea asistenţei medicale de urgenţă, după cum urmează:
Detaşamentul 1 Pompieri Craiova (T.I.M) – 10 intervenţii.
Detaşamentul 1 Pompieri Craiova (NEONAT) – 1 intervenţie.
Detaşamentul 2 Pompieri Craiova (E.P.A.) – 7 intervenţii.
Detaşamentul Pompieri Calafat (E.P.A.) – 4 intervenţii.
Secţia Pompieri Craiova (E.P.A.) – 4 intervenţii.
Secţia Pompieri Băileşti (E.P.A.) – 11 intervenţii.
Garda Intervenţie Pompieri Bechet (E.P.A.) – 1 intervenţie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS