16.2 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljMinistrul Transporturilor: Licitaţie pentru autostrada Craiova-Piteşti, lansată la 1 noiembrie

Ministrul Transporturilor: Licitaţie pentru autostrada Craiova-Piteşti, lansată la 1 noiembrie

O nouă licitaţie pentru construirea autostrăzii Craiova-Piteşti, va fi lansată la 1 noiembrie, a anunţat, azi, ministrul Transporturilor, Sorin Buşe, în urma unei întâlniri pe care a avut-o, la Craiova, cu reprezentanţi ai companiei Ford şi ai Asociaţia Constructorilor de Automobile din România.

Atât licitaţia pentru realizarea studiului de fezabilitate şi proiectului tehnic pentru autostrada Craiova-Piteşti, cât şi cele pentru centurile ocolitoare ale oraşelor Balş şi Slatina vor fi lansate la data de 1 noiembrie.

„Am lucrat la o aliniere a nevoilor Ford şi a priorităţilor, iar astăzi am venit cu nişte răspunsuri concrete, nu numai pentru Ford, ci şi pentru Craiova, pentru Oltenia, pentru regiune. Mi-a făcut şi îmi face plăcere să vă confirm, astăzi, că licitaţia pentru autostrada Piteşti-Craiova va fi lansată pe 1 noiembrie şi prevede ca această autostradă să fie finalizată conform Master Planului, în 2020. De asemenea, răspunzând nevoilor Ford, o să anticipăm lucrările la centurile ocolitoare Balş şi Slatina, care o să facă parte din autostradă. La centura Balş, din nou, licitaţia va începe pe 1 noiembrie. Interesanat este că CNADNR sau viitorul CNAIR şi-a asumat această lucrare în regie proprie şi din cauza aceasta va fi terminată într-un timp record de doi ani. Centura Slatinei este puţin mai complicată din cauza podului peste Olt, însă licitaţia va începe tot la 1 noiembrie, iar lucrarea va fi finalizată în 2019. Mai există o listă întreagă de drumuri naţionale aici, care sunt în construcţie şi în fază de finalizate, nu o să le enumăr acum, dar vor fi finalizate în cursul acestui an sau în anul viitor“, a declarat ministrul Transporturilor, Sorin Buşe, citat de Mediafax.

Întrebat ce se va întâmpla cu licitaţia deja lansată, în urmă cu trei ani, pentru construirea unui drum expres sau a unei autostrăzi pe ruta Craiova-Piteşti, ministrul Sorin Buşe a spus că nu are cunoştinţă despre aceasta.

„Nu ştiu despre ce vorbiţi. Eu nu pot să răspund pentru ce a fost, pot să vă răspund de ce facem noi acum”, a afirmat ministrul.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS