21.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljFost consilier superior în cadrul APIA Dolj, trimis în judecată de procurorii DNA

Fost consilier superior în cadrul APIA Dolj, trimis în judecată de procurorii DNA

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Craiova au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a inculpatelor Mihaela Bunciu (fostă Pîrvunişi) , fost consilier superior în cadrul Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) – Centrul Județean Dolj şi a Floarei Roşca.

În sarcina Mhaelei Bunciu, s-a reținut săvârșirea infracțiunii de complicitate la folosire sau prezentare, cu rea-credință, de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene, în formă continuată.

În schimb, Floarea Roşca este acuzată de săvârșirea infracțiunilor de folosire sau prezentare, cu rea-credință, de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene, în formă continuată, uz de fals și fals în declarații în formă continuată.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut următoarea stare de fapt:

În perioada 2011-2014, inculpata Roșca Floarea, a solicitat și a obținut pe nedrept, de la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură – Centrul Județean Dolj, prin folosirea de documente false, fonduri nerambursabile din bugetul național și bugetul Uniunii Europene, în valoare totală de 167.033,87 lei.
În cursul anului 2011, inculpata Roșca Floarea a depus la Primăria comunei Gighera, județul Dolj, un contract de arendă pe care chiar ea îl falsificase, pentru a fi înscris în registrul de arendă. În scopul obținerii de subvenții de la A.P.I.A. – Centrul Județean Dolj, aceasta a completat și semnat pe proprie răspundere declarația de suprafață – 2011 pentru suprafața de 68,52 ha pe care nu o deținea în mod real și a declarat pe proprie răspundere, la aceeași primărie, că folosește respectiva suprafață.
În aceeași perioadă, inculpata Roșca Floarea a beneficiat de ajutorul inculpatei Bunciu Mihaela (fostă Pîrvănuși) care, în calitate de consilier superior în cadrul Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură – Centrul Județean Dolj, a ajutat-o cu prilejul administrării celor patru cereri unice de plată pe suprafață, deși documentele doveditoare cu privire la suprafețele declarate, depuse de inculpata Roșca Floarea la dosare erau false, inexacte și incomplete.
Întrucât prejudiciul a fost recuperat în totalitate, în cauză nu s-a impus luarea măsurilor asigurătorii.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Dolj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS