Tabere educaţionale pentru copiii şi tinerii doljeni din proiectele World VisionÎn fiecare vacanţă de vară, World Vision România – Biroul Zonal Dolj oferă şansa copiilor şi tinerilor din proiectele sale să ia parte la tabere educaţionale care să-i ajute să-şi lărgească orizonul şi să înveţe lucruri noi. În această vacanţă, 39 de copii din 9 comunităţi rurale partenere World Vision din judeţul Dolj au mers pentru 5 zile în tabără la Bran şi la o săptămâna distanţă, 31 de bursieri ai programului “Vreau în clasa a noua” i-au urmat şi au avut parte de o experienţă la fel de încântătoare şi benefică.

Cei 39 de  copii care au fost selectaţi pentru a merge în tabăra s-au remarcat de-a lungul timpului prin rezultate şcolare bune şi entuziasmul cu care au participat, alături de World Vison, la diferite proiecte şi activităţi de voluntariat la ei în comunitate. În cele cinci zile petrecute în tabăra ei au avut ocazia să viziteze mai multe puncte de interes din zona precum: Mausoleul Mateiaş din Câmpulung Muscel unde au putut vedea o simulare de atac de război, Biserica Neagră din Braşov şi Prima Şcoală Românească din Braşov, unde se află Sala de clasa “Anton Pann”, Sala “Diaconul Coresi”, Muzeul “unii braşoveni”, Muzeul “Tudor Ciortea” şi alte încăperi de interes. Copiii au fost impresionaţi să afle cum învăţau înainte elevii, să vadă primul catalog şi să ia parte la o demonstraţie de tipărire, aşa cum se făcea pe vremuri.

Două zile au foste dedicate activităţilor outdoor, pe munte. Alături de monitorii Clubului Sportiv Montan Altitudine din Râşnov, copiii au învăţat să folosească busola şi harta pentru identificarea traseelor montane şi împreună au pus în practică cele învăţate pe traseul până la Vârful Măgura. Pe drum, copiii au aflat mai multe despre geografia zonei, elemente de fauna şi flora locală. A două zi, copiii şi-au testat curajul la tiroliana, escalada, exerciţii de echilibru şi căţărare. Seară şi-au petrecut-o lângă focul de tabăra, ascultând cântece la chitară.


În cele cinci zile petrecute în tabăra, cele 27 de fete din grup au participat şi la sesiuni de informare cu tema “Dezvoltarea fizică şi emoţională la adolescenţi”. Reprezentanţii World Vision le-au vorbit fetelor despre îngrijirea, sănătatea, dezvoltarea şi comportamentul la vârstă adolescenţei. Împreună au vizionat şi un film educativ despre schimbările fiziologice şi emoţionale din perioada pubertăţii.

La o săptămâna distanţă, 31 de bursieri “Vreau în clasa a nouă” au petrecut 4 zile în aceeaşi locaţie, având un program asemănător cu al colegilor lor mai mici. În drumul spre staţiunea Bran şi ei s-au oprit şi au vizitat Mausoleul din Câmpulung Muscel, dar apoi au ales să viziteze Cetatea Râşnov, unde au aflat mai multe despre istoria cetăţii şi au fost captivaţi de prezentarea ghidului local căruia i-au adresat numeroase întrebări. Următoarea oprire a fost la Muzeul Vămii Medievale din Bran, unde au văzut mobilierul casei regale şi au aflat informaţii despre Regina Maria. Cele două zile dedicate activităţilor pe munte au fost pentru tinerii liceeni cele mai atractive. Dornici să experimenteze cât mai multe lucuri noi ei nu au ratat niciun exerciţiu din parcul montan şi chiar au cerut să repete experienţă de la escalada şi tiroliana. Totodată, ei au apreciat informaţiile primite legate de orientare şi comportament în timpul drumetiilor montane spunând că le vor fi de folos pe viitor.Comenteaza acum

Alte stiri

Sumarul ediției de duminică, 25 februarie 2018

Actualitate

» Strângere de semnături pentru transformarea Stadionului „Tineretului” din Craiova în bazin olimpic
» ISU Dolj activează Grupa Operativă în urma anunțării CODULUI PORTOCALIU. Ce măsuri vor fi luate
» Doi măgari, surprinși în trafic la Craiova
» Școlile din Dolj, închise luni și marți
» Gorj: Ninge în tot județul
» Piața neagră a țigaretelor a scăzut cu 2,7% față de noiembrie 2017
» Recomandările Ministerului Sănătății în contextul temperaturilor scăzute
» Președintele Iohannis a felicitat-o pe Adina Pintilie pentru „Ursul de Aur” obținut la Berlin
» China a proiectat un model de avion hipersonic, care poate parcurge distanța dintre Beijing și New York în două ore
» Băuturile carbogazoase cu conținut mare de zahăr cresc riscurile de cancer
» Beijingul protestează împotriva sancțiunilor americane pentru întreprinderile chinezești care ar ajuta Coreea de Nord
» Macron și Merkel discută cu Putin despre aplicarea armistițiului în Siria
» Ucraina: Serviciile secrete din Rusia ar plănui incendierea a două școli cu predare în limba română

Dolj

» Craiovenii ptotestează împotriva revocării lui Kovesi

Sport

» Handbal (f): Victorie categorică pentru SCM Craiova cu U Cluj
» Fotbal / Nae Ungureanu vine mâine la „Repriza de Sud“
» Volei (m): Victorie de trei puncte pentru Craiova
» Fotbal / Trupa lui Bon, victorioasă cu Dinamyk U17
» Fotbal / Academia „Gică Popescu“ a spulberat echipele Viitorului Pitești
» Fotbal / Programul partidelor din play-off-ul Ligii I. Vezi când joacă „U“ Craiova!

Top