Craiova: Proiect pentru susţinerea sănătăţii şi calităţii vieţii tinerilor

Asociația pentru Tineri Streets organizează, miercuri, 31 august, ora 11.00, în parculețul de la Casa Băniei (zona monumentului “ Frații Buzești”) o conferință de diseminare din cadrul proiectului “Sănătos şi bucuros!”

Proiectul “Sănătos şi bucuros!” este organizat de Asociaţia pentru Tineri Streets în parteneriat cu Asociaţia Judeţeană Sportul pentru Toţi Dolj și Societatea Română de Cruce Roşie Dolj. Activităţile proiectului sau desfăşurat în Dolj, Mehedinți, Gorj, Vâlcea.

Proiectul “Sănătos şi bucuros”  a avut drept scop susţinerea sănătăţii şi calităţii vieţii tinerilor.

Obiectivele proiectului  “Sănătos şi bucuros” au fost :

– Creşterea cu 15% a gradului de  informare a tinerilor din Dolj, Mehedinți, Gorj, Vâlcea cu privire la riscurile asociate unei alimentaţii nesănătoase  timp de o lună.

În Craiova s-au împărţit 800 de flyere şi 700 de pliante fapt ce duce la creşterea cu 15 % a gradului de informare cu privire la un stil de viaţă sănătos şi activ realizând obiectivul.

În Novaci s-au împărţit 100 de flyere şi 100 de pliante fapt ce duce la creşterea cu 15 % a gradului de informare cu privire la un stil de viaţă sănătos şi activ realizând obiectivul.

În Eselnita s-au împărţit 100 de flyere şi 50 de pliante fapt ce duce la creşterea cu 15 % a gradului de informare cu privire la un stil de viaţă sănătos şi activ realizând obiectivul.

În Horezu s-au împărţit 100 de flyere şi 100 de pliante fapt ce duce la creşterea cu 15 % a gradului de informare cu privire la un stil de viaţă sănătos şi activ realizând obiectivul.

– Dezvoltarea ofertei de activităţi integrate – activităţi sportive, de recreere şi alimentaţie sănătoasă pentru 30 de tineri timp de 5 zile.

Cei 30 de tineri participanţi în tabăra tematică de la Costeşti au învăţat să aleagă sănătos alimentele, ce este important pentru organism că nutrienţi, să facă exerciţii care ajută la sănătatea, starea fizică şi psihică din fiecare zi, să-şi petreacă timpul într-un mod activ şi astfel considerăm obiectiv împlinit

Asociaţia pentru Tineri Streets a demarat acest proiect că urmare a creşterii numărului de tineri supraponderali şi dezinteresaţi faţă de sănătate. Aceştia nu sunt instruiţi despre o bună nutriţie sau beneficiile mişcării. Astfel, în urmă acestui proiect ne-am dorit că tinerii să îşi dea seama despre cât de important este să ai o nutriţie corespunzătoare.

Toate activităţile proiectului au pledat pentru mişcare şi alimentaţie sănătosă. Proiectul a oferit tinerilor activităţi integrate – sportive, pentru alimentaţie sănătoasă şi de recreere, în care ei au socializat, au fost informaţi să-şi adopte un stil de viaţă sănătos, descoperind plăcerea de a face mişcare în natură, alături de alţi tineri cu preocupări similare.


Comenteaza acum

Alte stiri

20 septembrie 2016

Horoscop

Berbec Dacă aveți răbdare şi dacă nu acţionați în urma impulsului de moment, aveți toate şansele pentru a descoperi ceea ce vă este ascuns. Nu vă îngrijorați pentru ceea ce nu cunoaşteți şi pentru felul în care acest lucru vă

Sumarul ediției de sâmbătă, 1 octombrie 2016

Top