17 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljDolj: Prinşi băuţi la volan

Dolj: Prinşi băuţi la volan

Polițiștii din cadrul formaţiunii Rutiere Dăbuleni şi Postului de Poliţie Dobroteşti, aflați, aseară, în executarea serviciului pe strada Mihai Viteazul din comuna Mârşani, l-au depistat pe G. Nelu, în vârstă de 46 de ani, din comuna Gogoşu, Mehedinţi, în timp ce conducea un autoturism având o îmbibație alcoolică de 0,72 mg/l alcool pur în aerul expirat. Şoferul a fost condus la Spitalul orășenesc Dăbuleni unde i-au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei, în cauză fiind întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere a unui autoturism pe drumurile publice sub influența băuturilor alcoolice.

Tot seara trecută, în jurul orei 20.30, pe strada Principală din comuna Mârșani, lucrătorii Secţiei 12 Poliţie Rurală Daneţi l-au depistat în trafic pe B. Marian, în vârstă de 31 de ani, din comună, în timp ce conducea un autoturism aflându-se sub influenţa băuturilor alcoolice. Conducătorul autoturismului a fost testat cu aparatul etilotest, care a indicat o valoare de 0,53 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost transportat la Spitalul Orășenesc Dăbuleni unde i-au fost prelevate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. Polițiștii doljeni au întocmit în cauză dosar de cercetare penală în conformitate cu prevederile legale.

De asemenea, pe D.J. 604, în comuna Celaru, L. Milian, în vârstă de 23 ani, din localitate, în timp ce conducea, fără a poseda permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule, un moped, din direcţia Amărăştii de Sus către Leu, nu s-a asigurat la schimbarea direcţiei de mers către stânga şi a intrat în coliziune cu autoturismul condus regulamentar din sens opus de către V. Florin, în vârstă de 19 ani, din Celaru, Dolj. În urma accidentului a rezultat rănirea uşoară a tânărului de 23 de ani, care a fost transportat cu ambulanţa la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Craiova pentru acordare de îngrijiri medicale. Ambii conducători au fost testați cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,72 mg/l alcool pur în aerul expirat pentru L. Milian şi negativ pentru conducătorul auto. Polițiștii au întocmit în cauză dosar de cercetare penală și se continuă cercetările sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de vătămare corporală din culpă, conducere sub influența băuturilor alcoolice și conducere fără permis.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS