Dolj: 18 evenimente, dintre care trei soldate cu deces, raportate la ITM doar în luna iulie

I.T.M. Dolj a efectuat în luna iulie 2016 acțiuni de verificare a modului în care sunt respectate prevederile legale în domeniul relațiilor de muncă la 115 angajatori de pe raza județului Dolj.

În timpul acțiunilor de verificare, au fost aplicate 29 sancțiuni contravenționale în valoare de 139.000 de lei, iar pentru deficiențele constatate au fost stabilite 152 de măsuri de remediere.

În luna iulie 2016 inspectorii de muncă au depistat 30 de persoane care lucrau fără forme legale la 8 societăți comerciale, fapt pentru care şase dintre acestea au fost sancționate contravențional cu amenzi în valoare de 80.000 lei, iar pentru celelalte două societăți inspectorii de muncă au făcut propuneri de cercetare penală pentru primirea la muncă a mai mult de cinci persoane fără contracte individuale de muncă (9 persoane la o societate, 13 persoane la cealaltă societate).

În urma controalelor au mai fost depistați şase angajatori care nu au respectat termenul legal de transmitere a contractelor individuale de muncă în registrul electronic de evidență a salariaților, fapt pentru care au fost aplicate tot atâtea sancțiuni contravenționale în valoare de 9.000 lei

În luna iulie 2016, angajatorii au comunicat către I.T.M. Dolj 18 evenimente, din care trei soldate cu deces. Cauzele, caracterul acestora şi, după caz, persoanele vinovate vor fi stabilite după finalizarea cercetărilor. În aceeaşi perioadă, în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă inspectorii de muncă au efectuat 123 de acțiuni de control, în urma cărora au stabilit 143 de măsuri de remediere şi au aplicat 97 sancțiuni contravenționale în valoare de 45.000 de lei. Totodată, inspectorii de muncă au dispus sistarea unei activităţi (locurile de muncă nu erau amenajate corespunzător împotriva căderilor de la înălţime) şi oprirea unui echipament de muncă (elevator pentru autovehicule fără reviziile periodice).


Comenteaza acum

Alte stiri

21 septembrie 2016

Gorj: Femeie rănită într-un accident de muncă

O femeie de 37 de ani, din Motru, Gorj, a fost rănită ieri, în urma unui accident de muncă. Tânăra participa alături de alte persoane la descarcarea unei maşini cu lemne. Mai multe bucăţi de lemn s-au desprins de pe

Sumarul ediției de luni, 26 septembrie 2016

Top