16.2 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljMehedinţi: Măsuri de siguranță pentru buna desfășurare a Festivalului ”Ponoare, Ponoare”

Mehedinţi: Măsuri de siguranță pentru buna desfășurare a Festivalului ”Ponoare, Ponoare”

Peste 30 de poliţişti vor fi la datorie, pe timpul manifestărilor prilejuite de Festivalul Național Concurs de Folclor ”Ponoare, Ponoare”, pentru asigurarea climatului de ordine şi siguranţă publică.

Având în vedere faptul că în perioada 5 – 7 august, pe raza comunei Ponoarele va avea loc Festivalul Național Concurs de Folclor ”Ponoare, Ponoare”, la care se preconizează participarea unui public numeros, pe lângă dispozitivul curent, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Mehedinţi a luat o serie de măsuri pentru menţinerea climatului de ordine şi linişte publică, precum şi pentru asigurarea unei reacţii ferme şi a unei intervenţii rapide la solicitările cetăţenilor.
Astfel, poliţiştii din cadrul Serviciului de Ordine Publică, Serviciul Rutier, Poliţiei Baia de Aramă şi Secţiei nr.4 Poliţie Rurală Baia de Aramă vor acţiona, atât pentru fluidizarea traficului rutier pe DN67D, respectiv DJ 670 în vederea prevenirii creării ambuteiajelor ori chiar a blocării circulației rutiere, cât și pentru prevenirea și combaterea infracțiunilor, a evenimentelor rutiere și asigurarea ordinii și liniștii publice la această manifestare.
De asemenea, participanții la această manifestare sunt rugați să respecte normele rutiere, dar și pe cele de conduită în public, iar la nevoie să se adeseze organelor de poliție prezente.

SFATURI PREVENTIVE
– Nu consumaţi băuturi alcoolice pe stradă. Fapta constituie contravenţie şi totodată, vă poate induce un comportament agresiv. În astfel de situaţii, de la o banală ceartă se ajunge la loviri, vătămări şi chiar omor. Consumând alcool în exces, veţi avea şi o capacitate de reacţie redusă şi puteţi deveni cu uşurinţă victima unui accident rutier, tâlhărie, viol etc!
– Păstraţi banii în buzunarele interioare ale vestimentaţiei, în borsete sau genţi ! În zonele aglomerate protejaţi-vă geanta ! Când vă aflaţi într-un mijloc de transport în comun şi sunteţi înconjuraţi şi împinşi de diverşi indivizi schimbaţi-vă imediat locul !
– Poliţia Rutieră atrage atenţia tuturor conducătorilor auto cu privire la necesitatea respectării regulilor de circulaţie şi adoptarea unei conduite preventive în trafic, pentru reducerea riscului producerii unor evenimente rutiere nedorite!
– Acordaţi un plus de atenţie conducerii prin intersecţiile nedirijate, la depăşirea mijloacelor de transport în comun sau a altor autovehicule, vitezei cu care rulaţi, pentru a putea în orice moment manevra şi opri în deplină siguranţă autoturismul, dacă situaţia o impune!
–  Pentru evitarea blocajelor în trafic, recomandăm conducătorilor autovehiculelor să respecte indicaţiile agenţilor de poliţie rutieră privind restricţiile de circulaţie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS