14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljCraiova: Tânără prinsă cu peste 100km/h pe Calea Severinului

Craiova: Tânără prinsă cu peste 100km/h pe Calea Severinului

O tânără de 24 ani, din municipiul Drobeta Turnu-Severin, a fost depistată de polițiștii rutieri în timp ce conducea un autoturism, pe Calea Severinului din Craiova, cu viteza de 104 km/h. Polițiștii au sancționat-o pe șoferiță cu amendă, iar ca măsură complementară i s-a reținut în vederea suspendării dreptului de a conduce pe o perioadă de 90 de zile.

Polițiști din cadrul Serviciului Rutier Dolj – Biroul Drumuri Naționale și Europene, împreună cu agenţi rutieri din cadrul Biroului Rutier al Municipiului Craiova şi al formaţiunilor rutiere din Dolj au executat ieeri o acţiune, pe principalele drumurile  naţionale şi europene, în scopul prevenirii și combaterii evenimentelor rutiere cauzate de încălcarea regimului legal de viteză. Polițiștii rutieri au acționat și pe principalele artere rutiere din municipiul Craiova.
În cadrul activităților desfășurate de polițiștii rutieri au fost constatate 156 abateri de natură contravențională pentru sancționarea cărora au fost aplicate amenzi de peste 30.800 lei, dintre acestea 101 sancțiuni fiind aplicate pentru nerespectarea regimului legal de viteză.
Polițiștii rutieri au reținut în vederea suspendării 12 permise de conducere, dintre care 5 permise au fost reținute pentru viteza excesivă.

Atenţie la motociclişti!
În fiecare an, o dată cu încălzirea vremii, creşte şi numărul motocicletelor sau bicicletelor aflate în trafic, prin urmare este necesară şi o perioadă de „acomodare” cu noii participanţi la trafic. Unii conducători auto nu sunt obişnuiţi încă să vadă în trafic motocicletele, nu apreciază corect distanţa la care se află acestea sau viteza lor de deplasare, ori, în cele mai nefericite cazuri, nu le observă.

Atenţie şoferi!
Pentru evitarea evenimentelor rutiere nedorite, Poliţia vă recomandă:
Înainte de a deschide portierele, asiguraţi-vă că din spate nu trece o motocicletă, acest lucru fiind valabil şi pentru pasagerii din vehiculul condus de dumneavoastră!
Atenţie sporită la schimbarea direcţiei de mers. Oricând din spate sau din faţă poate apărea un motociclist!
La plecarea de pe loc, asiguraţi-vă că nu puneţi în pericol siguranţa deplasării unui motociclist!
Atunci când sunteţi depăşit, nu măriţi viteza de deplasare şi circulaţi cât mai aproape de marginea din dreapta drumului.

Atenţie  motociclişti!
Pentru evitarea evenimentelor rutiere nedorite, Poliţia recomandă motocicliştilor:
Evitaţi accelerările excesive şi nu depăşiţi limitele legale de viteză!
Evitaţi deplasarea între benzile de circulaţie!
Purtaţi atât dumneavoastră cât şi pasagerul care vă însoţeşte căşti de protecţie omologate!
Nu conduceţi în timp ce va aflaţi sub influenta băuturilor alcoolice!
Nu faceţi „slalom” printre autovehiculele aflate în mişcare!
Asiguraţi-vă că dispuneţi de spaţiu de frânare suficient!
Păstraţi permanent contactul ambelor roţi cu suprafaţa carosabilului!

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS