6.7 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljPercheziţii la o grupare specializată în exploatarea persoanelor vulnerabile

Percheziţii la o grupare specializată în exploatarea persoanelor vulnerabile

UPDATE: Cu ocazia percheziţiilor domiciliare efectuate în cauză  a fost găsită şi ridicată  suma totală de 228.000 de lei, aproape un kilogram de bijuterii din aur, 9 drujbe, precum și 3 autoutilitare care au fost folosite în activitatea infracțională. De asemenea, au fost depistate 5 persoane vătămate legate în lanţuri, respectiv  3 adulți și 2 minori cu vârste cuprinse între 10-12 ani.

Poliţiştii de combatere a criminalităţii organizate din Piteşti şi Craiova, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T.– S.T. Piteşti, efectuează 40 de percheziţii domiciliare pe raza judeţului Argeş, pentru destructurarea a nouă grupări infracţionale specializate în exploatarea persoanelor vulnerabile.

160 de poliţişti din cadrul Brigăzilor de Combatere a Criminalităţii Organizate Piteşti şi Craiova, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Piteşti, împreună cu reprezentanţi ai D.G.A.S.P.C. Argeş efectuează 40 de percheziţii domiciliare, pentru probarea activităţii infracţionale a 90 de persoane bănuite de comiterea de infracţiuni de exploatare a persoanelor vulnerabile.

Din cercetări a reieşit că, din anul 2012 şi până în prezent, cei în cauză ar fi desfăşurat activităţi de comerţ cu material lemnos procurat atât legal, cât şi susceptibil a proveni din tăieri ilegale.

Pentru comercializarea materialului lemnos, cei vizaţi ar fi recrutat mai mulţi bărbaţi, profitând de imposibilitatea de a se apăra sau de a-şi exprima voinţa ori de starea lor de vădită vulnerabilitate, pe care i-ar fi transportat şi adăpostit la diferite gospodării, cu scopul de a-i supune la îndeplinirea de servicii în mod forţat.

Totodată, persoanele exploatate ar mai fi fost obligate la efectuarea de munci gospodăreşti sau la practicarea cerşetoriei.

Acţiunea beneficiază de suportul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, precum și al Departamentului de Informaţii şi Protecţie Internă.

La acţiune participă jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Argeş şi al Grupării Mobile de Jandarmi „Fraţii Buzeşti” Craiova.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS