8.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljDolj: Bucureşteni arestaţi preventiv pentru înșelăciune și punere în circulație de valori falsificate

Dolj: Bucureşteni arestaţi preventiv pentru înșelăciune și punere în circulație de valori falsificate

Magistrații Judecătoriei Craiova, la solicitarea procurorilor și polițiștilor doljeni au dispus, ieri, luarea  măsurii  arestării preventive, în lipsă, pe o perioadă de 30 zile față de B. Ionel, de 39 de ani și B. Mitică, de 62 de ani, ambii din Bucureşti, cercetați pentru săvârșirea infracțiunilor de înșelăciune și punere în circulație de valori falsificate.
Anchetatorii au stabilit faptul că B. Ionel și B. Mitică, care se sustrag cercetărilor, împreună cu T. GABRIEL, 27 de ani, tot din București, care, în prezent, este cercetat sub control judiciar, în cursul lunii aprilie 2016, în baza unor comenzi on-line au achiziţionat de la o societate comercială din Craiova produse electronice în valoare totală de peste 100. 000 lei pe care le-au achitat cu bilete la ordin false.
Din cercetările efectuate s-a stabilit faptul că, pentru a nu fi identificați de către organele de urmărire penală, autorii infracțiunii de înșelăciune, s-au prezentat ca fiind reprezentanţi ai unei societăţi comerciale şi au apelat la serviciile unor transportatori, persoane ce nu aveau cunoștință de activitatea infracțională derulată, atât pentru înmânarea către firma păgubită a plicurilor sigilate conținând biletele la ordin false, cât și pentru  ridicarea și remiterea ulterioară a bunurilor produs al infracțiunii de înșelăciune.
În ziua de 07.06.2016, urmare a cercetărilor efectuate de ofiţerii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice  au dispus reţinerea pentru 24 de ore a lui T. Gabriel, ulterior fiind a fost prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova, care în urma analizării probatoriului administrat în cauză, a dispus măsura preventivă a controlului judiciar, pe o perioadă de 60 zile.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS