17 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljCaravana "Educaţie pentru schimbare" World Vision România ajunge în Dolj

Caravana „Educaţie pentru schimbare” World Vision România ajunge în Dolj

World Vision România, prin proiectul susţinut de Fundaţia Vodafone România, „Educaţie prin schimbare”, va acorda două finanţări în valoare de 47.500 de lei fiecare pentru crearea a două centre de tip şcoală după şcoală în mediul rural din judeţul Dolj.
Joi, 7 iulie, la ora 15.00, la Hotel Royal, reprezentanţi ai ONG-urilor sau grupurilor de iniţiativa cu experienţă relevanţă în domeniul educaţiei sunt invitaţi să participe la sesiunea de informare cu privire la mecanismul de acordare a finanţării şi a documentaţiei aferente.
„Prin Educaţie pentru Schimbare propunem un program educaţional integrat la nivelul comunităţilor rurale din 3 judeţe în care Fundaţia World Vision are o îndelungată activitate, unul dintre acestea fiind judeţul Dolj. Obiectivul final propus pentru acest program este reducerea abandonului şcolar şi, pentru a-l atinge, ne propunem să lucrăm împreună cu comunitatea, să le oferim suportul necesar pentru că schimbarea în educaţia copiilor să pornească din comunitate şi să fie susţinută de membrii comunităţilor pe termen lung”, a declarat Daniela Buzducea, director executiv World Vision România.
World Vision România va oferi asistenţă comunităţii locale pentru completarea formularelor specifice în perioada 1-13 iulie, urmând că, după finalizarea jurizării efectuate de o echipa a Fundaţie Vodafone, câştigătorul să fie anunţat pe 2 august. În cadrul proiectului, în plus faţă de finanţarea acordată, Fundaţia World Vision România va oferi un program de suport de dezvoltare organizaţională a organizaţiilor partenere din cele 3 judeţe şi sprijin în dezvoltarea iniţiativelor locale de voluntariat şi implicare comunitară.
Proiectul va fi implementat în 5 comunităţi rurale din judeţele Ialomiţa, Vâlcea, Dolj şi are că scop creşterea capacităţii actorilor comunitari de mobilizare a resurselor locale pentru a soluţiona nevoi la nivel de comunitate. Cel puţin 120 de copii din comunităţile rurale din judeţele vizate vor fi implicaţi în activităţi de tip şcoală după şcoală pe parcursul a 8 luni.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS